11+1 honvágyűző magyar étel

Ötletek a nehezebb hétköznapokra!

0
307
szekelykaposzta

A legtöbb magyar aki külföldön él akár így akár úgy, de küzd valamiféle hiánnyal akár merre is él a földtekén. Ez nem kifejezetten csak honvágy. A régi magyarországi élmények és főleg persze a finom ízek.

Itt Európában könnyebben be lehet szerezni a hazai finomságokat, de távolabb például Amerikában ez nem olyan egyszerű. Ott nincsen minden városban egy kisbolt amiben fellelhető a tejföl vagy a túró. Főleg a nagyobb városokban vannak jól feltöltött magyar boltok, ahol a kolbásztól kezdve a pálinkáig, piros aranytól a túró rudiig, akár még gesztenye massza is és sok minden más kapható ami magyar szemnek-szájnak ingere.

Szerencsére több olyan online bevásárló portál is van világszerte ami főleg kelet-európai alapanyagokat árusít. Kisebb internet kutakodással ezeket könnyen megtalálhatod az adott országban ahol éppen élsz.

Itt Angliában több magyar bolt is van, főleg London és környékén. Jelentős a lengyel boltok száma is ami hasonlóan jól ellátott ételeink alapanyagaiból.

Rád tört a honvágy vagy csak a nosztalgia? Ilyenkor nincs is jobb ötlet annál, mint hogy egy igazi, finom, hazai étel kerüljön az asztalra. Az ízek visszahozzák a távoli otthont és hát teli gyomorral nem lehetünk olyan szomorúak!

11+1 honvágyűző magyar étel!

szekelykaposzta

1. Székelykáposzta. Ehhez az ételhez általában a savanyúkáposzta beszerzése a legnehezebb. Európában könnyebben megvehető, Amerikában is beszerezhető a nagyobb üzletekben és a Costcoban is kapható!

paprikaskrumpli

2. Paprikás krumpli uborkasalátával. Ehhez minden meg van mindenhol! Szereted? Könnyen gyorsan elkészül.

rantottcsirkemell

3. Rántott csirkemell. A prézli nem olyan mint otthon. Külföldön sokkal több féle van. Szerintem bármelyik jól helyettesíti a magyart. Én vagy pankót használok, vagy a gold prézlit. Minden rántott dolog isteni velük. Panírozás hagyományos módon!

grizgaluskaleves

4. Grízgaluska leves. Külföldön a gríz, semolina névre hallgat. Többféle méretű is van én a legnagyobb szeműt venném meg, de ki kell próbálni melyik válik be. Minden országban más ennek is a minősége.

palacsinta

5. Palacsinta. Hagyományosan el tudod készíteni, fontos a plain liszt kell hozzá! Ez mindehol a földkerekén sikerülni fog elsőre, én már több helyen sütöttem a világban és finom lett! Tölteni pedig amivel csak szeretitek.

töltöttpaprika

6. Töltött paprika. A paprika kérdés mindig necces, mert a magyar konyha az igazi sárga paprikát preferálja csak. A töltött paprikához valóban az a legjobb. Európában könnyebben beszerezhető a zöldség delikátokban, a lengyel és a magyar boltokban. Amerikában is kapható a nagyobb élelmiszer üzletekben mint például a Publix vagy a Walmart. De megvehető farmer marketeken is!

madártej

7. Madártej. Gyerekkorunk finomsága. Könnyen elkészíthető, tényleg mindenhol minden megvehető hozzá!

lecso

8. Lecsó. A másik tv-paprikás főkedvencünk. Elég jól helyettesíthető szerintem kaliforniai paprikával. Én rendszeresen abból főzőm, mert nem tudom a sárga paprikát beszereni, de a kecvencemről nem vagyok hajlandó lemondani. Semmivel nem édesebb az íze, nagyon finom, próbáljátok ki ti is!

gulyasleves

9. Gulyás leves. A zöldségek íze országonként változik, Amerikában például mindegyik sokkal édesebb alapból. Valójában ezt is könnyedén el lehet készíteni, minden alapanyag beszerezhető mindenütt.

tepsiscsirke

10. Tepsis csirkecombok. Minden alapanyag könnyedén beszerezhető. Főleg húsimádóknak hidegen salival melegen krumplipürével, mennyei.

töltöttkaposzta

11. Töltött káposzta. Csak úgy mint a székelykáposztánál kell a savanyúkáposzta és itt még kell édes, nyers káposzta is. Most már tudjuk hogy hol szerezhetőek be, lásd fentebb…

magyarsushi

11+1. Magyar Sushi. Inyenceknek! Kenyér katonán egy szelet szalonna áttekerve egy téliszalámival, hagyma és erőspaprika dísszel. Na ez isteni én imádom. Kipróbálod? Jó vendégáró ha jönnek a magyar barátok!

Remélem sikerült felkelteni az érdeklődéseteket és főztök ti is valami finom magyarosat akár már ma. Alapanyagokkal kapcsolatban (beszerezhetőség) vagy ha bármelyik étel receptjére lenne szükségetek vagy esetleg valami főzés-sütéstechnikai kérdésetek van, bátran írjatok!

Várom leveleiteket, Monikamazing

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here