7+1 tipp: Fedezd fel Magyarországot!

Rengeteg videóval! Ha egyszer látod, biztosan beleszeretsz!

0
372
hungary nyito

Kishazánk az egyik legszebb és legvonzóbb utazási célpont itt, Európa közepén. Gyönyörű tájaink, istenien finom ételeink, híres vendégszeretetünk, kultúránk lenyűgözi a világból ideérkezőket. Egyszer mindekinek el kell jönnie, hogy felfedezze Magyarországot. Ez az élmény kihagyhatatlan.

A legtöbb túrista szeretne a világ legtöbb városába elutazni, ott megismerkedni a helyi szokásokkal és emberekkel. Megkóstólni finom ételeiket, megnézni nevezetességeiket, bebarangolni kicsit… de vajon mi döntheti el hogy hova, melyik célpontra teszik voksukat a túristák?

Magyarországot sok szempont miatt érdemes megnézni, ezzel az összeállítással szeretnénk kedvet csinálni az ide vágyakozóknak.

1. Budapest

hösöktere
Hősök tere

A főváros mind a pesti, mind a budai oldal lenyűgöző régi épületeivel, fürdőivel. Itt nem lehet unatkozni lehet az időjárás akármilyen. Fantasztikus éttermek és pubok, múzeumok és nem utolsó sorban üzletek vannak. Ha csak pár napot töltesz itt minden bizonnyal visszavágysz majd. Ami kihagyhatatlan: Operaház, Hősök tere, Bazilika, Halászbástya, Széchenyi fürdő, Budai Vár, Zsinagóga, Ecseri piac, A38.

2. Ételek, italok

Dobos_torta
A híres Dobos torta

A magyar konyháról mindenkinek a gulyás leves jut először az eszébe. Valóban minden kontinensen hallotak már róla. Érdemes megkóstólni, szinte minden étteremben remekül főzik. Mindenképpen kóstóljátok meg a Dobos tortát, a Hortobágyi palacsintát, a Gundel palacsintát, a lecsót, a lángost és valamilyen főzeléket – hiszen az igazán egyedi magyar ételféleség. Italokban is remek a kínálat, a tokaji aszúk, borok és persze a világhírű Unicum. Reggelire egy pár szelet téliszalámi vagy egy kis gyulai kolbász is hozzásegít, hogy még jobban megízleljük a magyar konyhát.

3. Szentendre

szentendre
Hangulatos utcarészlet Szentendrén

Különleges hangulatú művészvároska Budapesttől nem messze, remek közlekedéssel – akár hajóval a Dunán is – megközelíthető. Képzőművészek, hírességek élnek itt viszonylag nyugalomban. Látogatók kedvenc helye a sokféle galéria valamint a Skanzen miatt.

4. Balaton

balaton
A Balaton és környéke remek kiránduló hely egész évben

Hazánk legnagyobb tava, amely látogatók ezreit vonza. Nyáron a fürdőzés, szörfözés és vitorlázások, télen pedig a barangolások miatt lenyügőző. Minden évszakban tartogat bőven programokat az egész térség. Remek szállások várják az odautazókat, akik akár vidékies hangulatú parasztházas panziókban is eltölthetik szabadságukat. Igazi vendégszeretet és hagyományos magyar konyha várja őket.

5. Hortobágy

hortobagy
A magyar puszta igazi érdekesség!

A világörökség része a magyar puszta a híres kilenc lyukú hídjával. Egyedülálló lovas bemutatókkal, népi hagyományok és ételekkel ismerkedhetünk meg itt.

6. Hévíz

Hévíz
Héviz, ahol minden a pihenésről szól!

Legnagyobb melegvizű tavunk a gyógyászatra épült különleges gyógyvize miatt. Az idelátogatók zöme egészségügyi kúrák miatt utazik oda. A tó rendkívül egyedi éremes meglátogatni, egész évben várja a vendégeket. Tökélestes hely a totális kikapcsolódáshoz.

7. Aggteleki cseppkőbarlang

cseppkobarlang
Különleges barlangrendszer

Szintén a Világörökség része ez az együlálló cseppkőbarlangrendszer. Lenyűgöző földalatt világ, kihagyhatatlan élmény. Magyarország északi részén található, érdemes pár napot rászánni a térségre.

+1. Pannonhalmi Apátság

Pannonhalma
Visszautazás az időben ezen a történelmi helyszínen

Az idelátogató túristák a régi középkori építészet egyik remekét csodálhatják itt meg, a Mátyás király korabeli kerengőt és a könyvtárat is megtekinthetik. Szinte visszautazunk itt az időben, hiszen a szerzetes rend a mai napig használja a monostort. UNESCO örökség része ez is természetesen.

 

Mindezek mellett fontos megjegyezni, hogy a magyarországi árak nagyon kedvezőek a külföldi túristáknak, világszínvonalú vendéglátásban részesülnek elfogadhtató áron.

Most már az angol nyelvet is egyre többen beszélik hazánkban így sokkal könnyebb az idegeneket útba igazítani. A külföldiek számára a magyar nyelv nagyon érdekesnek hangzik, de mindenképpen nehéznek, így nagyon kevesen tudnak magyarul kommunikálni.

Remek szórakozási lehetőségek sokasága várja a látogatókat, mind zenei, gasztro valamint kulturális kínálatban, itt minden korosztály megtalálja a kedvére valót.

Aki egyszer ellátogat hazánkba minden bizonnyal beleszeret és hamarosan visszatér. A finom ételek, italok és a sok fantasztikus élmény ugyanis nem fér bele egy párnapos kiruccanásba.

Várunk vissza szeretettel…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here