Neked mi a szuper erőd? Én magyarul beszélek!

A magyarok egész más értékrenddel élnek!

0
343
szabadsagnyito

Mi magyarok mindig is másnak éreztük magunkat, nem mondjuk ki de valahogy a szívünkben érezzük. A mag(yar) népe egészen más értékrenddel él! Mi vagyunk a se nem keleti, se nem nyugati csapat, éppen Európa kellősközepén. Rendelkezünk egyfajta spirituális szemlélettel, fogékonyak vagyunk az ősigyógyászatokra, energiaközvetítésekre és lelki sorsszerűségek megértésére. Talán mert a magyarság aranykori nép?

Nagyon igaz állítás az, hogy a magyar nyelvbe bele van kódolva a mondani való lényege és segít is a megfejtésében. Például fel-hő, test-vér, egész-ség, szer-etet, szív-esen, mag-ad, fel-adat, édes-szülő, kép-zelet, ok-os. A magyar ember képekben gondolkodik, mindent elképzel, így valósítja meg a dolgokat. Képe van róla, azaz el tudja képzelni hogyan fogja megvalósítani. Na persze ezzel a tudással azért könnyű létre hozni új dolgokat, igaz?

Neked mi a szupererőd? Én magyarul beszélek!

A magyar nyelvben rejlik a titok, a kód. A legösszeszedettebb, legkonkrétabb nyelv amely bizonyos értelemben lefordíthatatlan mások számára. A magyar nyelven írt dolgokat nagyon sokszor átfordítják más idegen nyelvekre, de az értelme a szöveg kódja nem megy át a fordításokban. Minden magyarban benne van ez a kulcs, csak talán nem használja, de ha szóba kerül azonnal megérté.

Halottam egyszer valahol, amikor arról volt szó hogy mennyi magyar él a nagyvilágban egy rövid történetet. 6 tudós a Pentagonban asztal fölött tervrajzogat néz és gondolkodik, megbeszélést tart a legújabb amerikai hadifejlesztésről. Az egyik feláll és kimegy cigaretta szünetre, mire megszólal egy másik na most már beszélhetünk magyarul!

A MAG!

Amikor mi magyarok beszélünk, mindig a magunk nevében beszélünk. A magunkkal mindig kapcsolatban vagyunk, ami azt is jelenti hogy folyamatosan kapcsolatban vagyunk a központi forrással. Spirituális értelemben véve követni tudjuk a belső útmutatónkat.
A magyarságnak spirituális értékrendje van, melyek alapvető értékei: a hit a hűség a szeretet a család és a nemzet, ezek egyike sem az anyagi világ elvei alapján működnek.

Magunkban hordozzuk ezeket az értékeket és akkor érezzük jól magunkat, ha béke van, jólét van, szeretet van, egészség van és mindenki azzal foglalkozik amivel éppen szeretne, mert ez az isteni törvény ami számunkra útmutató. Nagyon fontos az életünkben a család és a baráti kapcsolatok, amelyek nem felületesek és sokszor gyerekkorunkban köttettek. Jó a humorunk, szinte mindenből viccet tudunk csinálni. Szeretünk enni-inni és jókat főzni. Szeretjük magunkat jól érezni!

Mivel ezeket az értékeket magunkban hordozzuk ezért időről-időre megmutatkozik egyfajta világ jobbító szándék például találmányokkal. Okosan, határozottan gondolkodunk. Saját véleményünk van a világról, nem fújunk egykövet a tömeggel. Régi igazságok alapján vág az agyunk, sokszor mondjuk egymásnak használd már a józan eszedet. Ez nem sértés, sőt! Közmondásaink nem véltetlenül születtek.

Egy magyar előtt nincs lehetetlen!

Hasznosan használjuk gondolatainkat, nem várjuk meg amíg mások lépnek helyettünk. Hamar megtanulunk új dolgokat és azokat aztán a magunk képére igazítunk. Feltaláljuk magunkat minden helyzetben.

Mi magyarok szerte a világban – de otthon is – híresek vagyunk munkabírásunkról. Szorgalmasak vagyunk, hamar átlátjuk a munkafolyamatokat – főleg külföldi körülmények között ez nem kis teljesítmény – és multifunkcionálisan működünk benne. Jellemzően vannak javaslataink, hogyan lehetne ügyesebben megoldani helyzeteket. Kreativitásunk határtalan. Nincsenek lehetetlen helyzetek, amiket ne tudnánk orvosolni.

 A magyarokra váró feladat!

Spirituális értelemben vett korszakváltás előtt állunk, amiknek mi magyarok vagyunk a főszereplői és amely Magyarországról fog elindulni. De miért is? Mert a magyarok másképpen gondolkodnak, spirituális értékrenddel rendelkeznek, hamar rájövünk olyan összefüggésekre amire mások nem, sokkal hamarabb lereagálunk egy csomó mindent.
Ha a Kárpát-medencében megtudjuk őrizni a belső békét, azzal együtt megtudjuk őrizni a küldő békét is. Ez a feladat, ami nem kevés!

A magyar ember szabadlélek és szívében hordozza az isteni útmutatást ezért aztán jobbító szándékkal közelít a helyzetek megoldásához, hogy mindenki számára jobb legyen.

Ezt a cikket Balogh Béla számos előadása ihlette, hála érte!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here