Anyáknapjára: Mozart golyó

Ajándékba készíts desszertet!

0
364

Május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat mi magyarok is. Friss virággal és valami finomsággal is készülhetünk ajándékba. Most a karantén idején az ölelés lehet hogy elmarad, de tisztes távolságból és megfelelő védekezéssel átadhatjuk ajándékunkat.

Idén próbáld ki te is ezt a fantasztikusan finom desszertet a Mozart golyót. Szépen dobozva rendezve lepd meg te is anyudat.

Hozzávalók:
200 g darált mandula
125 g porcukor
1 db citrom reszelt héja és pici lé
1 db tojás
1 evőkanál zöld ételfesték
2 evőkanál kakaó
olvasztott étcsokoládé, pici vaj

Így készítsd el:

A darált mandulával összekeverjük a porcukrot. Majd hozzáadjuk az egész tojást és a citrom reszelt héját és kevéske levét ízlés szerint, majd alaposan összedolgozzuk masszává.

Három egyenlő részre osztjuk a madulamasszát.  Az egyiket a kakaóporral gyúrjuk össze, a másikat a zöld ételfestékkel. A harmadik natúr marad.

Igy állítsuk összeállítjuk a golyókat!

A három gombócból egyforma hosszú rudat sodorjunk, maximum 1 centi vastagokat.
Szorosan egymás mellé tesszük úgy hogy összetapadjnak és maximum 1 centiméteres darabokra felvagdossuk együtt a hármat. Ezekből a darabkákból golyókat formázunk.

10-12 golyónk biztosan lesz de ez a mérettől függ, hogy mekkora darabkákra vágtuk fel.

Végül olvasztott étcsokoládéba – amibe egy pici vajat is teszünk, mert így szép fényes lesz száradás után – forgatjuk a golyókat, és hagyjuk megdermedni őket.

Ajándékdobozba, tüll vagy selyempapír közé tegyünk belőle ajándékba.

Sok boldogságot minden Édesanyának!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here