BOOOO minden olvasónknak szerte a világban!

A fény mégis legyőzi a sötétséget!

0
159

Magyarországon is egyre terjed a halloweeni estére való készülődés. Sokan faragnak töklámpást és az esti szürkületben gyerekek szomszédolnak csokit vagy csínyt felkiáltással. Ezekben a napokban mindenkit megérint az elmúlás szele.

Mindenszentek előestéje, azaz All Hallow’s Eve (október 31.) keresztény ünnepre utal de mégsem az, pogány eredetű, kelta ünnep. Az akkoriak hatalmas mágjákat raktak, hogy a fény távol tartsa az ártó szellemeket, hogy ezen a napon a sírjaikból kiszállt halottak akik csúfos maskarában bújtak visszataláljanak helyükre. Az édesség koldulás is ezidőkből származik, így töltötték fel a tűzrakásos partielemózsiakészletet, miközben megfenyegették azokat akik nem akartak adakozni. A Halloween hivatalos színe a narancs, ami az aratás és begyűjtés időszakát jelzi és a fekete ami a halál színe.

Mindenszentek ünnepe (november 1.), az összes üdvözült lélek emléknapja a katolikus világban. Ilyenkor a temetői nagykeresztnél rengeteg gyertya ég, hogy az örök világosság ragyogjon nekik, és hogy a kóbor lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Sokan úgy tartják, hogy ilyenkor a halottak kikelnek sírjaikból ezért a lámpások jelzik útjukat hogy eligazodjanak. Otthonaikban még ételt is terítettek nekik.

Azért szokás a sírok virágokkal való feldíszítése, hogy a halottak szívesen maradjanak meg a helyükön és ne nyugtalanítsák az élőket.

Halottak napján, november 2.-án pedig eltávozott szeretteinkre emlékezve meglátogatjuk nyughelyüket a temetőben, gyertyát gyújtunk lelkük üdvéért.

A fény, a világosság az életet jelképezi, legyőzi a sötétséget és távol tartja az ártó szellemeket! A világon mindenütt megőrizte egykori üzenetét a Halloween, a fény, az élet, a vidámság képes legyőzni a sötétséget és a halált, ezért van tehát ezen az estén mindenfelé fergeteges parti hangulat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here