Előbújtak az első hóvirágok!

Magyarország védett növényeinek listája!

0
122
hovirág

Éledezik téli álmából a természet Magyarországon. Előbújtak az első, csodás hóvirágok. Lassan beindulnak a kirándulók is sár, latyak ide vagy oda. Nagyon valószínű, hogy a pompás napsütés előcsalogatja a többi koratavaszi növényt is. Óvatosan lépkedjetek amerre barangoltok és tényleg csak gyönyörködjetek a tavasz előhírnökeibe.

Nem mindenki tudja, de például a hóvirág is védett növény mint még megannyi más. Fokozottan figyeljetek rájuk és le ne tépjétek őket. Nem csak azért mert némelyik növény eszmei értéke akár 250 ezer forint bírságot is vonhat maga után, hanem mert a letépett növény hamar elhervad, törékeny csodájuk hamar oda vész. Aki letépi a hóvirágot szálanként 10 ezer forintos büntetésre számíthat. Csodáld a természetet és inkább csak távolról fotózzad és figyelj mire lépsz!

Óvd meg te is a szabadon élő növényeket! Legyen mindenkié ez a csodálatos természeti látvány, ami Magyarországon hosszú múltra tekint vissza.

Itt megnézhetitek Magyarország védett növényeinek listáját! 

 

Előző cikkValentin napi édes fánkok
Következő cikkBögrés mákos mini log
A legnépszerűbb magyar női magazinokat terveztem és szerkesztettem a legnagyobb magyar kiadónál Budapesten, több mint húsz évig. Jelenleg Londonban élek és saját online magazinommal foglalkozom, ami a világban élő magyaroknak szól. Mindemellett létrehoztam gasztro oldalamat, a Monikamazing Food Gym-et is, ahol főleg hagyományos magyar és kontinentális finomságokat készítek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here