Elvágyódás? Elhúz a szíved?

A magyar nép igazi kalandvágyó!

0
210
holegballon2

Vannak akik már gyermekkoruk óta vágyakoznak valahová, valamerre el onnan ahol vannak. Talán nekünk magyaroknak bele van a DNS-ünkbe programozva ez is? Te aki ezt olvasod, külföldön élsz? Neked mit jelent az elvágyódás? Az életedben adtál helyet ennek a kihívásnak és elindultál a nagyvilágba?

Sokféle választ kaphatunk ki miért vágyódik el a szülőhazájából. Mindenkinek meg van a saját sztorija. Sokan már kicsi gyerekként érezhették ezt a vágyat szinte megmagyarázhatatlanul. Vágytak például egy olyan helyre ahol hatalmas amerikai autók furikáznak az utcán, vagy ahol izgalmas állatvilág van mint Afrikába. Ezek csak példák, de biztos vagyok benne hogy minden elvágyódó tökéletesen tudja mi vonza vagy vonzotta más tájakra.

Te mit vinnél magaddal, ha elindulnál a nagyvilágba?

Kalandvágyból? Talán igen talán nem. De végül is az elvágyódók nagy többsége valóra váltja álmait. Megkeresi azt a helyet ahová szíve húzza. Szerintem az a klasszikus elvágyódás, amikor az érzelmeik és az elképzeléseik vezérlik őket az álom helyre vagy országba.

Van egy olyan típusú elvágyódás is amely főleg a gazdasági nehézségekre vezethető vissza. Sokan anyagi érdekekből cserélnek manapság hazát, hogy az életük könnyebb legyen. (Hozzá kell tenni, ez nagyon igaz, hogy a legtöbb országban – főleg nyugatabbra – sokkal könnyebb anyagibiztonságban élni mint kishazánkban, sajnos. Hiszen jobbak a fizetések, ezáltal sokkal több lehetőség nyílik meg és az élet sokkal egyszerűbben szervezhető!)

De sokan vannak, akik egyszerűen kipróbálják milyen is az amikor átlépik a saját komfort zónájukat és kipróbáljak magukat egy idegen országban. Hiszen hazatelepedni mindig lehet. Pár évet azonban érdemes külföldön eltölteni ahhoz, hogy megértsük mit is keresünk a világban.

A legfontosabb szempont szerintem azonban mégis, hogy boldognak és kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat külföldön akár merre is visz a sorsunk, hiszen honvággyal nagyon nehéz együtt élni.

Menni jó… és csodás érzés megérkezni oda ahol tényleg azt érzed hogy hazaértél.

Szólj hozzá és oszd meg külföldi élettapasztalatodat velünk itt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here