Fiatalodó 50-esek! Mi a titkuk?

Korukat meghazuttoló középkorúak!

0
426
fitnesz 50 felett

Manapság egyre nagyobb teret hódít az egészséges életforma és egyre több középkorú ember dönt úgy, hogy ők bizony korukat meghazuttoló alakra és egészségre akarnak szert tenni. Mindezt teszik ugyan olyan erőbedobással, mint annak idején fiatalabb korukban. Edzenek, egészségesen étkeznek és pozitívan gondolkodnak. 50 felett már motiváltabb tudsz lenni, fókuszod sem veszted el egykönnyen, mert jól ismered magad!

férfiak is edzenek
Az edzéseket mindig személyre szabottan kell bevállalni!

Újra kezdés?

Hát igen sokan akadnak olyanok minden bizonnyal, akik legalább 30 éve nem mozogtak semmit. Aztán egy szép napon rádöbbennek, hogy az egészségükre nagyobb hangsúlyt akarnak fordítani.  Érdemes egy teljes orvosi állapotfelmérést kérni, mielőtt rászánjuk magunkat a sportolásra. A felesleges kilók és az újrakezdés miatt nemcsak a mozgást kell megtervezni, hanem az étkezést is.

Ha valaki már nagyon régóta nem edzett sehogyan sem, annak be kell tartania a fokozatosság elvét. Ilyenkor TILOS egyből a legvadabb edzéstervekbe beleugrani. Az izmoknak és az izületeknek vissza kell hangolódniuk a rendszeres átmozgatáshoz. Nagyon fontos, hogy személyi edzők segítségét kérjük, akik felkészülten tudnak egyénre szabottan segíteni nekünk még vissza nem szerezzük rutinunkat.

Az életkor nem akadályozhat meg senkit abban, hogy mozogjon, csak abban lehet megöregedni ha valaki már nem mozog. Az izmok egész életünkben képesek újjáépíteni magukat, így például izmosabbak lehetünk 60 évesen mint anno 20 éves korunkban. Az áhított alakért tehát csak dolgozni kell!

Trend az aktív közép- és időskor?

A világ népessége nagyszázalékban idősebb emberekből áll. Sokan szabadúszok, vállalkozók, saját időbesosztással és ebbe tökéletesen beleilleszkedik a sportos életforma. Sokan már nem is járnak dolgozni, mert zömmel nyugdíjasok és mivel nem érzik magukat idősnek, új életet kezdenek életük második dekádjában. Semmi nem állíthatja meg az 50 fölöttieket csak az ha egészségük hanyatlásnak indul. De erről ők is tehetnek, ha nem kapcsolnak időben észbe. A mozgáshiány nagymértékben károsítja az egészséget.

Könnyebb lehet az újrakezdés ha találunk magunknak egy edzőtársat akivel vidámabban telik az edzések alatti strapa. Aki erősítheti kitartásunkat és megérti az erőbedobásunkat. Akivel egymást ösztönözve könnyebben túljuthatunk a nehézségeken.
A középkorúak minden tekintetben képesek a teljes megújulásra, de fokozottan kell figyelemmel lenniük testük igényeire: így például a bemelegítésre, a nyújtó gyakorlatokra, az egyensúly gyakorlatokra és a pihenésre. Ezek betartása mind az izmok fejlődése, mind az izmok egészség megőrzése miatt fontos. Sérülten nem lehet és nem szabad edzeni!

Fontos a helyes táplálkozás és a megfelelő folyadék bevitel is! Szó sem lehet valamiféle sanyargatásról hiszen a testnek aktív üzemmódba kell kapcsolnia, és ezt csak szakszerűen lehet tökéletesíteni. Ha tehát fiatalodni akarunk és egészségesedni figyeljünk ezekre és gondoskodjunk a megfelelő étkezésekről! Az ételek nagymértékben hozzájárulnak alakunk formáláshoz! https://sievemagazine.com/karcsusito-esti-lakomak-12-szenhidratszegeny-vacsora-otlet/

edzotársak
Edzőpartnerekkel könnyebben megy!

Az egészséges életmódot csak a gyakorlatban lehet elsajátítani, de érdemes róla olvasni cikkeket, könyveket. Videókat és sikersztorikat is könnyen lehet találni a neten. Környezetünkben érdemes feltérképezni, hogy kik azok, akik már ezzel foglalkoznak és tőlük tanácsokat kérni.

Csodálatos megújuláson mennek azok keresztül akik mind fizikai mind szellemi életformaváltáson dolgoznak. Fiatalosabban néznek ki, és sokan egészségesebbek. Visszatér az életkedvük, bátrabban tervezik a jövőjüket. Jó hangulatú, pozitív gondolkodású emberekkel találkozhatnak edzések közben és ez is nagy hatást gyakorol a személyes motivációnkra.

erosítés
Sokan évtizedeket tagadhatnak le

Fiatalodjunk edzéssel, legyünk egészségesek ételeinkket és szépüljünk pozitív életszemléletünkkel! A befektetett energia mindig megtérül.

Ha neked is van személyes történeted fogyásodról, átalakulásodról itt megoszthatod velünk. Küld el sztoridat szerkesztőségünknek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here