Goldie Hawn, aki tulajdonképpen Aranka lenne

Az Oscar díjas színésznő félig magyar származású

0
318
goldie-hawn-2

Mai napig az egyik legfényesebb csillag Hollywood egén, aki ráadásul félig magyar származású. Az Oscar-díjat már karrierje legelején elnyerte a színésznő. Világhírű partnerekkel szerepelt együtt a filmvásznon, nézők millióinak örömére. Fantasztikus díva, akinek magával ragadó stílusa megunhatatlan. A szexi komika mamár 73 éves és boldogan él, háta mögött hagyva a zajos filmipari vircsaftot.

Édesanyja aki magyar származású zsidócsaládból származott a második világháború idején menekült el Magyarországról Amerikába. Laura Steinhoffnak egy tánciskolája és egy ékszerbolja volt, ő adta neki a Goldie nevet az Arankából magyarítva angolra, talán aranykámnak gondolva, és ez a fordítás remekül bejött. Édesapja, Edward Hawn híres amerikai családban nőtt fel és zenész volt. Goldie Hawn-nak egy nővére van Patricia.

3 évesen kezdett táncolni és 11 évesen kapta első szerepét a Diótörőben. 1961-ben már hivatásos táncosnak számított és mellette színészetet is tanult. Táncokatató volt és mellette go-go táncos is innen legendásan szexi alakja. Ennek köszönhetően 39 évesen szerepelt a Playboy címlapján, ami az egyik legjobb eladási példányszám volt.
1968 ban kapta meg első főszerepét, A kaktusz virágában, Walter Matthauval, ami az Oscar díjig repítette.

Goldie imádta az édesanyját, akinél 1992-ben rákot diagnosztizáltak. Ekkor még a karrierjét is feladta, minden szerepet visszautasított csak hogy édesanyjával lehessen. Két évig ápolta, 80 évesen hunyt el. Elvesztése után csak két évvel később tért vissza a vászonra, Az elvált nők klubja című vígjátékkal.

Rengteg híres filmben szereplet, egy pár a teljesség igénye nélkül:
Bemjamin közlegény, Vasmacska kölykei, Palimadár, Jöttem, láttam, beköltöztem, Elváltnők klubja, Örök lányok, Ó, anyám!

2002 óta nem szerepelt, 15 év után vállalta el a legutóbbi filmjét, az Ó, anyám című vígjátékot Amy Schumerrel. Manapság inkább írással foglalkozik és jótékonykodik.

A három gyerekes Goldie, két házasságából két gyermeke van. A szintén híres mozicsillag, Kate Hudson és Oliver Hudson.

A filmlegenda Kurt Russellel egy filmforgatáson melegedtek össze mintegy 36 éve. Egy közös gyermekük van Wyatt Russel.

Manapság főleg családjával és unokáival tölti az időt. De sokat utazgatnak Kurt Russellel is, akivel nemrégen még lesifotósok is lencsevégre kapták Görögországban, de ez őt nem igazán zavarta.

Fantasztikus karrierje és ragyogó alakításai Hollywood csillagai közé emelték. Filmjeiben mindenkit képes megnevettetni, tökéletes kikapcsolódást kínál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here