Jamie Lee Curtis, akinek magyar vér is csörgedezik az ereiben

A Columbo sorozatban kezdte karrierjét!

0
362
jamienyito2

Két világhírű amerikai sztár – Tony Curtis és Janet Leight – gyermekeként látta meg a napvilágot Santa Monica-ban. Sztárcsemeteként hamar a címlapokon találta magát, természetesen ő is szülei nyomdokaiba lépett.

Apai nagyszülei Magyarországról vándoroltak ki Amerikába. Édesapja már kint született New Yorkban. A magyar nézők a 70-es évekből jól ismerhették Tony Curtist a Minden lében két kanál című sorozatból Rooger Moore társaként, míg édesanyja a Psycho kultfilmben vált világhírűvé.

tony and jenet
Édesszülei: minketten világsztárok voltak

Jamie középiskolai tanulmányai után szociális munkás akart lenni így ebbe az irányban tanult az egyetemen.
Végzés után azonban a filmes világ felé vette a kanyart és első szerepe a híres Columbo sorozatban volt. https://hu.wikipedia.org/wiki/Jamie_Lee_Curtis Itt kell megjegyezni, hogy Peter Falk, a világhírű sorozat főszereplője, szintén magyar felmenőkkel rendelkezett.

Ezután beindult filmes karrierje s mivel több horrorfilmben kapott szerepet, így ragadt rá a Sikoly kiránynő elnevezés. Legújabb horrorfilmje, a Halloween éppen 2018-ban került a mozikba.

Természetesen tehetségét számos vígjátékban és krimiben is megcsillantotta. Fantasztikus szerepe volt például A hal neve: Wanda című fergeteges produkcióban, amiben a Monty Python tagjaival és Kevin Kline-nal szórakoztatta a nézőket.

truelise
A két tűz között című filmben Swarzenegger partnereként lépett akcióba

Swarzeneggerel A két tűz között című akciófilmben csillantotta meg sokoldalúságát.

Hosszú a sztárok listája akikkel együtt szerepelt filmekben a többszörös Golden Globe-díjas színésznő.

Magánélete pletykáktól menetes, férje Christopher Guest báró, akivel 1984-ben keltek egybe. Két gyermeket fogadtak örökbe. Jamie egyébként Jake Gyllenhaal keresztanyja is.

jamie és tony
A sármos Tony Curtisnek több gyermeke volt, Jamievel is sokszor pózolt

Egy édestestvére van, Kelly Curtis aki szintén a szinészetet választotta. Édesapja vonalán azonban van néhány féltestvére. A pletykák szerint édesapjuk semmit nem hagyott a gyermekire, mindent akkori özvegyére iratott.

Jamie tehetséges illusztrátor számos mesekönyv szerkesztője filmes karrierje mellett.
Édesapja még ha törve is, de valamennyire beszélte a magyar nyelvet, és sok évvel ezelőtt magyarország akkori imázsfilmjét is vele készítették el.

Jamie természetesen járt már Budapesten, persze titokban. Nem tudni hogy családfakutatás vagy egyszerűen csak városlátogatás miatt érkezett. Mindenestre szemfüles rajongók felismerték és számos szelfi is készült vele a Váci utca környékén pár évvel ezelőtt.

A ma 60 éves hollywoodi üdvöske, a tavalyi Golden Globe gálára hófehér hajjal és ruhában érkezett, ő lett az est fénypontja. Csodálatos színészi alakításait ismerjük meg jobban filmjein keresztül!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here