Lecke feladva: mi lesz veled világ?

Egy láncolat részei vagyunk eltéphetetlenül: egymásra vagyunk utalva!

0
384

Régóta készülök írni egy cikket ami a munka és szabadidő balanszra fókuszál. Most, hogy átalakult az életünk a vírus miatt, – egy pillanat alatt – egészen más szemszögből kell megvizsgálni ezt a kérdést is. Szinte az egész világ leállt és az embereknek is otthon kell maradniuk. Emberöltők óta nem tapasztalt ilyet senki, elképzelni sem tudtuk ezt. Nietzsche szerint, aki megkérdezi az élettől, miért? az szinte minden hogyant el tud viselni…

A bolygónk, a FÖLD ahol élünk már régóta sanyargatott állapotban sínylődik. Senki nem tett érte semmit, hiába a sok különböző világ-konferencia, sehová nem vezettek, mindig csak szavak tettek sehol. Az óceánok és a tengerek nem lettek tisztábbak, az emberiség felelőtlenül szennyezi a környezetét, szemetel amerre jár. Állatfajok tűnnek el a területszerzési-mohóság miatt, de senki sem alszik nyugtalanul a következményei miatt.(Tisztelet a kivételnek természetesen)

Tényleg, mi lesz ha a méhek nem fogják beporozni a növényeket többé, állítólag onnantól kezdve – Einstein szerint – nem sok esélye marad az emberiségnek.

Egy olyan rendszerben élünk amiből nem lehet csak úgy kivenni egy láncszemet, de már rés van a pajzson ami egyre nagyobbodik, vajon mindenki felfogta ezt? Hiába a sok figyelmeztetés, az intő jelek, a helyzet nem változott, az emberek jelentős része fittyet hány az egészre, nem érzik magukénak a veszteségeket, hiszen az Északi-sark jéghegyei vagy az amazonasi őserdő messze van tőlük. Emberek! Az élni és élni hagyni elve arról is szól, hogy senki nem gázolhat át egy másik élőlényen. A Föld, az állatok és a növények szintén ÉLŐlények, szolgálják az életünket és csendben tűrnek. Már régen tennünk kellett volna értük valamit, de nem törődtünk velük, elmentünk mellettük… elrontottuk.

Nem tudom észre vetted-e a pozítiv hatásait a maradj otthonnak?

Jó hír, hogy ebben a shut downban a bolygónk végre fellélegezhet, – nincs Planet B – hiszen jelentősen csökken a károsanyagkibocsátás, gyárak, üzemek álltak le, kevesebben ülnek az autóikba és furikáznak ide-oda kényelemből, az értelmetlen fogyasztói szokások is kezdenek változni, mert most okosan kell végiggondolni mire is van valójában szükségünk. El kellett kezdenünk odafigyelni…

Otthonainkba ragadtunk a négy fal közé, ez lett a mentsvárunk. Nincs annyi konfliktus körülötted, nem viszed haza a munkahelyi vircsaftot sem, jóval kevesebb a stressz és a hajszoltság. Követheted a saját időbeosztásodat, és online majdnem minden megoldható: most ez a helyzet az életünkben. Nem annyira rémes mint elsőre látszik, bár néhány gondolatot helyre kell tenni a fejekben.

Most bőven van időnk elgondolkozni az élet értelmén, az IDŐn, amit esetleg nem adtunk meg sem magunknak sem a szeretteinknek.

Azontúl, hogy a fizikai dolgokat látjuk leállni, felerősödött az élet spirituális oldala. Önvizsgálatra és fejlődésre ösztönöznek ezek a napok. Mikor gondolkodtál utoljára valóban fontos dolgokról. Remélem nem stresszelsz és rágódsz a holnapon, – mert azt mint a mellékelt ábra mutatja – senki nem tudja előre.

Mi lesz a megoldás ebben a szürreális valóságban amit eddig csak a filmeken láttunk?

Gondolom nektek is ezen kattog az agyatok. Kicsinyke pontok vagyunk a világegyetemben, ahol mindenki mindennel összefügg, egy láncolat részei eltéphetetlenül, ez teljesen világos.

Most itt a lehetőség, hogy önvizsgálatot tartsunk, mert kell a VÁLTOZÁS.
Nagyon fontos, hogy a mostban éljünk, mert ettől függ a holnapunk. Semmi nem lesz olyan mint azelőtt, és talán már te sem akarod ott folytatni ahol abbahagytad.

Most megkaptuk a piroslapot, ki lettünk állítva. A kispadon van időnk gondolkodni.

Talán, nincs is más dolgunk, mint ráébredni mennyire fontos minden az ÉLETben. Több türelemmel-szeretettel-figyelemmel-törődjünk egymással. Mindenki legyen fontos mindenkinek, egymásra vagyunk utalva.

Mint mindenkinek, nekem is teljesen új ez a helyzet, keresem a miérteket, a hogyanokat, a mikorokat, a meddigeket… Én személy szerint szeretek itthon lenni, hiszen régebb óta dolgozom otthonról, és nagyon jó hogy én osztom be az időmet magamnak. Az életünk nagyot fordult: sok minden most muszáj lett, követni kell az előírásokat és vigyáznunk kell egymásra. Ebben a magazinban mindig is arra törekedtem, hogy össze tudjunk kapcsolódni, mi, a nagy világban élő magyarok, ezt eddig is online tettük. Törődjünk egymással, mert mint oly sok mindenen, ezen is túl fogunk jutni EGYÜTT.

Szerinted mire van még szükségünk, hogy minden jobb legyen?
felelősség, biztonság, egészség, szeretet, nyugalom, türelem, bizalom, önzetlenség, törődés, segítőkészség, odafigyelés, belsőbéke, harmónia, egyensúly, fejlődés, bátorítás …

Ha neked is van javaslatod mely tulajdonságra van még szükségünk, hogy a világ egy jobb hely legyen, folytasd a sort. Ha bármit szeretnél megosztani velünk itt megteheted!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here