Ma reggel nálunk járt a Mikulás!

A külföldön élő magyarok is ma várják a hagyományok szerint!

0
198
mikulás sapka

Magyarországon ma, december 6-án van Mikulás napja. Hozzánk Ausztriából érkezett a hagyomány a 19. században. Nem csak az ajándkozás örömével, hanem a fiatalságban rejlő életerő tiszteletére is indult akkoriban az ajándékozás.

Egyébként régiónként változott a viselet és volt ahol be is tiltották mert annyira megijesztette a gyerekeket. Természetesen ez már bagyon régen volt. Ma már a Mikulás a legbékésebb és szeretetteljesebb ünnepünk, ami vidámságot és örömet hoz az ünnepi készülődésben.

Egyes országokban karácsonykot jön a Mikulás, míg nekünk magyaroknak a Jézuska hozza majd az ajéndékokat. A külföldön élő magyarság is ma ünnepli a hagyományoknak megfelelően a december 6-át és remélhetőleg mindehová meg is érkezett tegnap éjjel a fehér szakállú!

Tény ami tény, előző este az ablakba kell tenni a szépen megtisztított csizmákat, hogy éjjel a Mikulás beletegye az ajándékokat mindenkinek aki jó volt egész évben. Sajnos aki nem viselkedett rendesen annak virgácsot forg hozni. Remélhetőleg ez nem túl gyakori és mindenki valami szépet kapott ma!

mikulás Londonban
… és íme a bizonyíték, hogy létezik a Mikulás. Már Londonban van. Remélem jók voltatok és senki nem kapott ma virgácsot! Nálatok is járt már?

Én Londonban futottam vele össze, nagyon sietett… íme a bizonyítékom!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here