Magyar ősökkel Hollywoodban – Drew Barrymore

Anyja magyar származású, apja és felmenői mind az amerikai filmipar sztárjai voltak.

0
673
berryujnyito

Igencsak híres családba született 1972 február 22-én Kaliforniában. Édesapja, apai ük- és nagyszülei is ünnepelt csillagok voltak a mozi világában. Édesanyja a magyar származású, de Németországban született Makó Ildikó pedig modell volt. Nem esett messze az alma a fájától. Tizenegy hónaposan kapta meg első szerepét egy reklámfilmben.

Steven Spielberg egyik kedvenc gyerekszereplője volt, aki nem mellesleg a keresztapja is. Ráesett a választása a világhíres E.T. filmben, ő játszhatta el Gertie karakterét. Az akkor 7 éves Drew legnagyobb kasszasiker filmje lett ez. Ezután már nem volt megállás. Felpörgött a karrierje és 9 évesen már Golden Globe-ra jelölték a Kibékíthetetlen ellentétek című filmben nyújtott alakításáért. Nyolc évvel később újra jelöltek egy minisorozatért , majd 2012-ben alig 20 évesen meg is kapta a díjat.

etanddrewdrewandmom

Annyira fiatalon érte őt a világhír, hogy ezt magánélete sínylette meg. A szokásos történet állt elő nagy volt rajta a nyomás, így kilenc évesen már az alkoholhoz nyúlt. Tíz évesen kipóbálta a drogokat és tizenkét évesen már függő volt. Sajnos édesanyja aki akkoriban szintén színésznőként dolgozott, buliról bulira hordta 12 éves lányát, mint például a legendás Studio B54-be.

mamajo

15 évesen már saját lakása volt Los Angelesben, ez időtájt került rehabilitációs intézetbe is súlyos drog és alkohol problémái miatt. Sikerült ugyan ebből talpra állnia, de gyermekévei odavesztek ebbe kicsapongó életformába, így középiskolai tanulmányait sem tudta így befejezni. Korának egyik legszebb színésznőjének tartják, aki körül mindig is hemzsegtek a férfiak, bár ő nyiltan felvállata biszexualitását is. Magánélete zűrzavaros volt a kezdetektől fogva. Több színész hírességgel is élt együtt, de a legtöbb kapcsolat zátonyra futott. Csak úgy mint három házassága. Harmadik férjvel Justin Longgal egy filmforgatás alatt jött össze akivel két kislányuk született, de sajnos ez a házasság is csak két évig tartott.

steven-drew

Sok sok érdekesség lengi körül a szinésznőt, kezdve attól, hogy édesanyja szülei a háború elől menekültek el Magyarországról de semmilyen felderíthető rokonsága nincs.
Egyszer, amikor 7 évesen egy televíziós showműsorban lépett fel, kiderült, hogy kihullott tejfogain protézis van, amit az interjú alatt le is vett és foghíjasan belevicsorított a kamerában, mint ahogyan minden gyerek tenné valószínűleg.

Nem csak keresztapja híres, de keresztanyja sem más mint maga Sophia Loren, a világhírű olasz díva. Spielbergtől aki egyébként apafigurát töltött be az életében nem kért segítséget, amikor karrierje félresiklott, inkább pincérnőnek áll. Amikor 24 évesen Playboy szereplést vállalt meztelen képeire Spielberg így reagált: Takard el magad! és küldött neki egy szép színes takarót.

charliesangels

A kilencvenes évek végétől produrcerként is tevékenykedik, így manapság egyik barátnőjével együtt vezetnek egy saját irodát. A Charlie’s angyalaiban nem csak főszerepet játszott de az egyik producere is volt.  Nem tartja magát különösebben tehetséges színésznek, bár szerepei mindenesetre a magasba repítették. Nézők milliói imádják. A szereplések mellett ma már hobbijával a borászkodással is foglalkozik, amit Kaliforniában járva meg is lehet kóstolni és vásárolni. http://www.barrymorewines.com/

Vegetáriánus, nem fogyaszt állati eredetű ételeket. Elkötelezett állatvédő aktivista.
2012-ben született meg első kislánya, 2014-ben második. Mamár boldog kiegyensúlyozott anyuka, szerencsére élete egyenesbe került a sok sok viszontagság után. Instagramján folymatosan posztolja napjait, amit te is követhetsz. https://www.instagram.com/drewbarrymore/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here