Helikopter, gyufa, hűtőgép, golyóstoll, mi a közös bennük?

Magyar találmányok, amik nélkül nem tudna létezni a világ!

0
276
helikopter

Magyarország mindig is híres volt a szürkeállományáról. A magyar feltalálók jelentős dolgokat adtak a világnak amiket ma is használunk.

Természetesnek vesszük ma már, hogy a tárgyak amik körülöttünk vannak, amiket nap mint nap használunk nem  olyan régen még nem is léteztek. Észre sem vesszük megannyi komfortjukat és hogy mennyi mindenben könnyítik meg az életünket. A kutatásokban és a fejlesztésekben a magyar feltalálók a mai napig az élen járnak. A sor végeláthatatlan és világ várja tőlük az újabb csodákat amivel az élet könnyebb és egyszerűbb lehet.

Nem kisebb dolgokat találtak ki magyarok, mint a helikoptert, a golyóstollat, a kuplungot, a komputert, a távcsővet, a gyufát, a hologramot, az automata sebességváltót, a hűtőgépet, a csuklós buszt, a lágy kontaktlecsét, a lemezjátszót, az excell programot vagy éppen a színes tévét.

Gondoljunk csak bele mi lenne ma ha nem lennének ezek a találmányok. Minden bizonnyal egy csomó dolog nem lenne lehetséges. A helikopterek betegeket szállíthatnak, a gyufa segítségével a tűzhelyen megmelegszik az étel, a hűtőgépben tovább elállnak az ételeink, az excell ismerete megannyi irodai munka alapköveteménye ma már, és a televízió ami rengeteg embernek ad kikapcsolódást… vajon milyen lenne az élet mindezek nélkül?

A sor végeláthatatlan, hiszen a magyar feltalálók manapság is dolgoznak találmányaikon. A világ várja tőlük az újabb csodákat amivel az élet könnyebb és egyszerűbb lehet.

Méltán lehetünk büszkék mindegyikre, nem árt ha megismerjük mik is ezek a körülöttünk lévő tárgyak.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here