Mariska Hargitay kiválóan beszél magyarul!

Sokszor járt már Budapesten

0
223
Mariska_Hargitay,_nyito

A korát fiatalosan meghazudtoló magyar származású Mariska Magdolna Hargitay jövőre lesz 56 éves. Amerikai nők millióinak példaképe, mind szépsége, mind modellalkata miatta. A világhírű sorozatsztár soha egyetlen percig sem gondolt arra, hogy nevét megváltoztassa, pedig ügynökei sokszor unszolták ezzel. Különleges élete, szerepei a legnagyobb csillagok közé emelték.

Édesapja Hargitay Miklós, Budapesten született. 1947-ben kivándorolt Amerikába, ahol híressé bodybuilder bajnok lett és elnyerte a Mr. Universe címet. Édesanyja a világhírű szépségű színésznő Jayne Mansfield, akit 3 és féléves korában veszített el.

szülei
Édesapja, a magyar származású Mickey Hargitay és édesanyja, Jayne Mansfield viharos szerelméből három gyermek született

Egy autóban utaztak amikor balesetett szenvedettek,  édesanyja nem élte túl a tragédiát. Testvéreivel karcolásokkal megúszták. Ez a tragédia örökké seb maradt a lelkében – nyilatkozta egyszer.

Szülei ekkor már különváltan éltek, ezért anyjuk elvesztése után édesapja harmadik felesége nevelte fel őket. Két idősebb édestestvére van, Miklós és Zoltán. Valamint három féltestvére szülei előző házasságaiból. Egyébként Mariska nem csak magyarul beszél, hanem spanyolul, olaszul, franciául is.

Szépségét édesanyjától örökölte, így nemcsoda, hogy már 18 évesen szépségversenyt nyert. Karrierje a 80-as években indult be, Az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály sorozatban, és ível felfelé napjainkig, amit egyébként Magyarországon is láthatnak a tévénézők.

forgatás

Ő a főszereplő Olivia Benson karakterében és idén már a 21. szezont kezdték el, ami teljesen egyedülálló, ezelőtt még soha egyetlen sorozt sem élt meg ennyi részt. Egyetlen epizódért mintegy 100 millió forintnak megfelelő gázsit kap. Színészi teljesítményéért Golden Globe és Emmy-díjban is részesült a szerepnek köszönhetően.

Férjét, Peter Hermannt is a forgatáson ismerdte meg, és 2004-ben házasodtak össze. Egy vérszerinti gyermekük van és két gyermeket adoptált a házaspár.
Édesapja még megélte, kisfia születését, 10 héttel később, 83 éves korában távozott a legenda.

Férjével legendásan szép és tartós házasságban élnek, ami ritkaságszámba megy Hollywoodban. Életük főbb eseményeit ebben a klippben láthatjuk, az egyik esküvői pillanatnál édesapját, Mickey Hargitay-t is láthatjuk, amint lányát kíséri…

Mivel a sorozatban rengeteg nőket ért támadással kapcsolatos bűnügyet old meg, maga is létrehozott egy alapítványt, ami aktívan segíti az szexuális zaklatások áldozatait. A Joyful Heart alapítványban aktivista feladatokat végez, amelyben napról napra elkötelezettebb.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here