Marton Csokas – a sármos sztár magyar állampolgár is!

Szeret csavarogni, vándorolni, ami nem meglepő, hiszen magyar vér csordogál az ereiben.

0
789
nyitomartoncsokas

Bár hosszú a lista, de nem kisebb filmekben játszott már, mint a Gyűrűk urában, a Védelmezőben, a Star Warsban és a Bourne-rejtélyben is. Világhírességek mellett kapott mellékszerepeket, de Ridley Scott Mennyei királyság című fimjében már főgonoszt játszik. Karrierje felfelé ível, keményen dolgozik, hogy a világ legjobbjai mellett tökéletesen helyt álljon.

A tüzes ló évében, azaz 1966-ban született Új-Zélandon. Édesanyja dán-ír ősökkel rendelkezik, míg édesapja a második világháború idején vándorolt ki Magyarországról.
Dráma szakot végzett, így lett belőle színész, nem a véletlen sodorta a pályára. Több új-zélandi szappanoperában is szerepelt. https://en.wikipedia.org/wiki/Marton_Csokas Felbukkant a Magyarországon is vetített Xena-sorozatban is. 2001-ben kapott egy kisebb szerepet a Gyűrűk urában, ő volt az egyik tünde. A forgatás megaméretei megriasztották, mesélte egy interjúban, bár csak tíz napig dolgozott a stábbal.

Hazájában sokat foglalkoztatott színész volt, minden szerepet elvállalt és mindre büszke is. Amolyan mindenevőnek tartja magát, aki a lehető legtöbbet hozza ki magából. Szerepeire mindig a legtökéletesebben készül fel, hogy a legnagyobb átéléssel tudja eljátszani azokat. Karrierjére az eklektikus szó a jellemző. Dolgozott producerként is Ausztráliában. Hét éve nem él Új-Zélandon. Egy vakáció alkalmával elugrott Los Angelesbe, azóta ingázik. Sokat tartózkodik Európában, mert kislánya is itt él, de van egy lakása Kaliforniában is és Új-Zélandon is gyakran feltűnik. Valami mégis hiányozhatott neki ha nekivágott a nagyvilágnak, amolyan vagabundként él. Szeret csavarogni, vándorolni, ami nem meglepő, hiszen magyar vér csordogál az ereiben.

Nem kisebb sztárokkal játszott már együtt, mint Denzel Washington, Charlize Theron, Russell Crowe, Emma Watson, Jim Carrey, Liam Neeson, Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts, Helen Mirren, Johnny Depp, Matt Damon és még sorolhatnánk.

Marton_Csokas

Iskolái elvégzése után közel 20 évesen jött először Magyarországra, hogy felkutassa rokonait. Édesapja egyke gyerek volt, a háború alatt elvesztette szüleit, így került ki az utcára. Minden hivatalos papír odalett, így amikor Marton kutatta a családját, semmire sem jutott. Beleszeretett viszont Magyarországba és mindig szívesen jön ha hívják.

Szívesen beszél édesapjáról aki – kényszerből ugyan – mechanikai mérnök volt, de operaénekesként is kiváló lett volna. Apukájától tanulta el a magyarságát, a viselkedésével és cselekedeteivel amit gyerekkorában látott. Hosszas rábeszélés kellett mire apja végre ráállt, és ellátogatott vele Budapestre. Itt aztán feltörtek az emlékek, és végigjárták a régi helyeket ahol azelőtt élt.

Ő az egyik olyan, magyar vénával rendelkező sztár, aki felvette a magyar állampolgárságot is. Büszke a gyökereire, és tanulja a magyar nyelvet is. Fantasztikus szerepekben láthattuk már, érdemes megnézni filmjeit ha meg akarod ismerni őt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here