Miért keresnek magyar társat?

Kivándorlók - Megtalálhatjuk egymást a nagyvilágban!

0
276
Miert keresunkmagyar part

A kivándorlások miatt sok magyar külföldön él vagy születt és hagyományokat őrző családokban nőttek fel. Ahol magyar szó volt otthon, ahol az édesanya magyar ételeket főzött, és rendszeresen hazalátogattak az óhazába.

Az így kialakult erős kötődés miatt sokan magyar származású társat keresnek maguk mellé. Sok mély, lelki- és történelmi oka van, túl azon, hogy nagyon sokan őrzik a tradiciókat és anyanyelvi szinten beszélik a magyar nyelvet is.

Éppen ezért érzik úgy, hogy a saját anyanyelvükön a legjobb és a leghatékonyabb a kommunikáció. A mindennnapi életben megkönnyíti a helyzeteket.

Nagyon sokszor az is gondokat okoz, hogy az idegen országban szocializálódott jelöltekkel sok a nézetbeli különbség. Számtalanszor a sajátságos neveltetések elvek miatt vannak az ütközések, a felesősségvállalás különbözőségei miatt és sokszor a túlzottan szabad szellemű gondolkodás sem kedvez a nyiladozó kapcsolatoknak. Hiába, az otthonról hozott minták és beidegződések nagyon erősen befolyásolják személyiségünket, alakítja elvárásainkat.

szivecske
Nekünk magyaroknak komoly elképzelésünk van a hagyományos család fontosságáról, így vélhetően a választott is hasonló értékekkel rendelkezik majd. Mind a gyermeknevelés, mint a háztartásvezetés terén sok család követi az otthon tanultakat. Csak hogy egy egyszerű példát emítsek, majdnem minden magyar család szeret befőzni szerte a nagyvilágban. Hiába vehetik meg a finomabbnál finomabb lekvárokat sokszor olcsóbban, mégis neki állnak együtt a gyerekekkel, mert ez hagyomány és mert a házi lekvár a legfinomabb, mindenki így tanulta a nagyiktól. Ugyanígy hurkát, kolbászt töltenek, füstölnek, és bográcsban rotyogtatják a gulyást a hétvégi kerti partikon. Távol az óhazától ezek a tradiciók még erősebben hiányoznak és szerepük is sokkal hangsúlyosabb.

Távol Magyarországtól sokan szeretnék azt is ha utódaik mindenképpen beszélnék a magyar nyelvet, hiszen a történelem és hagyomány mind-mind összefonódik és erőteljesen meghúzódik a békés családi háttérben.

Egy szónak is száz a vége aki keres az talál, szerencsére ma már sok lehetőség van arra hogy megtaláljuk egymást a nagyvilágban, hiszen az internettel kitárult a világ!

Hozzászólnál? Itt megteheted, oszd meg velünk véleményedet!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here