Miért olyan nehéz a magyar nyelv?

Répa, retek, mogyoró.... ezt tuti nehéz lesz elsőre kimondani!

0
638
miertolyannehezamagyarnyelv

Magyarok szinte mindenütt élnek a nagyvilágban és sokuknak a párja nem magyar származású. A párkapcsolati kommunikáció az együtt töltött évek alatt mégsem magyarul zajlik. Alig vagy semennyire nem sajátítják el a magyar nyelvet több év alatt sem. De vajon miért nem? Nézzünk utána ennek egy kicsit…

Mi magyarok 14 millióan vagyunk a világban és mindig is szerettünk kalandozni. Kis hazánkban 9,5 millióan, a határos országokban 2,5 millióan és másik 2 millió magyar él a nagyvilágban. Nehéz elhinni, de az egyik legnehezebb nyelv a világban. Hamar rá kellett jönnünk, hogy nekünk kell idegen nyelvet tanulnunk, ha meg akarjuk értetni magunkat a világgal.

Általában az figyelhető meg, hogy amelyik országban élünk, annak a nyelvét részesítjük előnyben természetesen. Ez nagyon fontos a teljes beilleszkedéshez, munkavállaláshoz. Így tehát ha a párunk külföldi, valószínű hogy az adott ország nyelvhasználata megy éjjel-nappal, így aztán semmilyen ok nincs arra, ami a párunkat a magyar nyelv megtanulására ösztönözné. Próbálkozásaik rendszerint kimerülnek a szia, puszi, szeretlek, néha a napok elnevezései (hétfő, kedd….), igen-nem, köszönöm…. szavak megtanulásával.

Magyarabc
Ha valaki mégis rászánja magát a nyelvtanulásra, azt nagymértékben segítheti egy-egy hazalátogatás. Így közelebbről megismertheti hazánkat amely inspiráló lehet. A legjobb segítség ha keresünk egy jó skype tanárt, aki rugalmasan tud almazkodni az időzóna különbségekhez, és ami nagyon fontos, hogy magyar anyanyelvű legyen. Ne felejtsük el mekkora segítség ha párunkkal gyakorolunk, próbáljuk szórakoztatóan ismételgetni a kifejezéseket, amelyek lassan beépülnek. A magyar nyelv nehéz nyelvtanán kívül még a kiejtés elsajátítása is sokszor gondot okoz. Ne adjuk fel, gyakoroljunk, ismételgessünk és meg lesz az eredménye. Érdemes belevágni, hiszen egy különleges nyelvtudásra tehetünk szert, amire igazán büszkék lehetünk.

A magyar az egyik legszebb, legkifejezőbb nyelv, szóképekben fogalmaz, nincsen benne nő vagy hím nem, egyesek szerint éppen ezért ősrégi, spirituális nyelv, amely a szavaiból energiát sugároz. Ízesen leíró, hatalmas a szókincse és hemzseg a szinonimáktól. Az egyik legnehezebben lefordítható nyelv, mert annyira árnyalt, hogy irodalmi remekműveink csak megközelítőleg jönnek át egy idegen nyelvbe.

Neked mi a vélemyényed? Oszd meg itt:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here