Milyenek is vagyunk, mi magyarok?

Te is mindenkinek elmondod, hogy a Rubik kockát magyar találta fel?

0
473
világnyito

Mindenféle benyomások keringenek rólunk, amik persze csak részben igazak. Ebben a cikkben főleg a pozitív dolgokat szeretném kiemelni, mert szerintem nagyon sok tulajdonságunkra lehetünk büszkék.

Mi magyarok, szerte a világban – de otthon is – híresek vagyunk munkabírásunkról. Szorgalmasak vagyunk, hamar átlátjuk a munkafolyamatokat – főleg külföldi körülmények között ez nem kis teljesítmény – és multifunkcionálisan működünk benne.

Jellemzően vannak javaslataink, hogyan lehetne ügyesebben megoldani helyzeteket. Kreativitásunk határtalan. Nincsenek lehetetlen helyzetek, amiket ne tudnánk orvosolni. Fokozottan igaz az is, hogy nem bízzuk a véletlenre a dolgokat, tehát nem várakozunk hiába és tétlenül, mondhatni a biztosra megyünk.

Okosan, határozottan gondolkodunk. Saját véleményünk van a világról, nem fújunk egykövet a tömeggel. Régi igazságok alapján vág az agyunk, sokszor mondjuk egymásnak használd a JÓZAN paraszti eszedet. Ez nem sértés, sőt! Közmondásaink nem véltetlenül születtek.

Hasznosan használjuk gondolatainkat, nem várjuk meg amíg mások lépnek helyettünk. Hamar megtanulunk új dolgokat és azokat aztán a magunk képére igazítunk. Feltaláljuk magunkat minden helyzetben.

Mi vagyunk a se nem keleti se nem nyugati csapat, éppen Európa kellősközepén. Rendelkezünk egyfajta spirituális szemlélettel, fogékonyak vagyunk az ősigyógyászatokra, energiaközvetítésekre és lelkisorsszerűségek megértésére.

Nagyon fontos az életünkben a család és a baráti kapcsolatok, amelyek nem felületesek és már gyerekkorunk óta elkísérnek minket. Jó a humorunk, szinte mindenből viccet tudunk csinálni. Szeretünk enni-inni. Hajlamosak vagyunk felkutatni ételeinkhez tartozó magyar alapanyagokat bármi áron is bárhol vagyunk a világba.

Imádunk főzni, bárhová is vet minket a jósors, az biztos hogy alapanyagokból is felkészülünk kedvenc magyar ételünk megfőzéséhez. Nagyon valószínű, hogy házi pálinka, pirosarany is van a tarsolyunkban, plusz darált mák, szalonna és téliszalámi.

magyar shusi
Ime a magyar szusi katonák: friss kenyér, szalonna egy téliszalámi szelettel átfogva, hagyma és erőspaprika. Isteni finom!

Nincs a világnak olyan szeglete ahol ne futnál bele egy másik magyarba, mert szeretünk utazni és felfedezni a világot. Ez talán kalandozó őseinknek is köszönhető, hogy kiváncsiak vagyunk és szeretjük a kihivásokat.

A magyarok találmányai megváltoztatták a világot és a történelmet. Tudósaink szerte a világban mai napig alkotják újabb csodáikat az emberiségnek!
Büszkék vagyunk magyarságunkra és értékeinkre, fontosnak tartjuk hagyományainkat.

Imádunk magyarul beszélni és szeretnénk, ha többen értenének minket. Az is biztos, hogy közmondásaink tökéletesen eligazítanak minket a világ igazságaiban!

Erről ismerszik meg, hogy magyar vagy:
• Tudod, semmi köze a külföldi goulashnak az igazi gulyáshoz, mert az leves!
• Amikor elkezdesz számolni, mindig a hüvelykujjaddal kezded.
• Képes vagy 5 percig bármiről beszélni megállás nélkül egy levegővel úgy, hogy egyszer sem ismételsz egyetlen szót sem.
• Néhány angol szó kiejtésével gondot okoz, például a w-vel kezdődő szavak vagy a th, de simán képes vagy értelmes mondatokat összerakni csupa e betűs szavakból.
• Sose mész el otthonról vizes hajjal, mert félsz, hogy megfázol, ezért mindig viszel magaddal hajszárítót, ha elutazol valahova, illetve rá tudsz csodálkozni, ha valakinek egyáltalán nincs is hajszárítója otthon.
• Van névnapod, de a külföldiek ezt nem értik.
• Tudod, hogy minden zseninek vagy sztárnak van valamilyen magyar felmenője és ezt bizonyítani is tudod.
• Több tejfölt használsz, mint ketchupot.
• Imádod a fokhagymát és szentül hiszed, hogy minden bajra jó.
• Szalonna evési szokásunk mindenkit megdöbbent általában a világban.
• Amikor vendégeket hívsz, biztos ami tuti alapon legalább kétféle levest, négyféle másodikat, és legalább kétféle süteményt készítesz a biztonság kedvéért, nehogy kevés legyen.

rubik
A Rubik-kocka háromdimenziós mechanikus logikai játék, amit 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő.

• Mindenkinek elmondod, hogy a Rubik kockát magyar találta fel.
• Mindig elmondod a külföldieknek, hogy Lugosi Béla azaz Drakula magyar volt, sőt egész Hollywoodot magyarok alapították.
• Nem bögrében méred a hozzávalókat a sütikhez.
• Születésnapodon egy fülhúzással is jár neked.
• Magyarországi szülőhelyeden, vagy annak közvetlen közelében van legalább egy termál fürdő.
• Tudod, nekünk van a legtöbb Nobel díjasunk.

Egy szónak is száz a vége, magyarnak lenni jó!

Te merre élsz? Szeretnél hozzászólni a témához?
Írd meg itt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here