Mini Lánchíd az angliai Marlow-ban!

Budapest jelképe a gyönyörű Széchenyi lánchíd

0
553
lanchid1

Széchenyi gróf 1832-ben Angliába utazott, hogy ott három már megépített híd közül kiválassza hogyan is nézzen ki a Lánchíd. Marlowban találta meg és ez alapján építette meg Budapesten természetesen sokkal nagyobba!

marlow1
A merlow-i híd a budapesti Széchenyi lánchíd kistestvére
marlow2
Sok angliai magyar látogat el ide, hogy megnézzék a hasonlóságot

Gróf Széchenyi István volt a megálmodója annak, hogy építeni kell egy hidat Buda és Pest közé, ami a Dunán átível. 1832-ben megalapította a Hídegyletet, melynek célja „a Dunától kettészakított haza, s annak szívének összeforrasztása”. Álmát valóra is váltotta!

A híres angliai építész T. W. Clark tervei alapján neki is láttak 1842-ben – a Marlow híd mintájára https://en.wikipedia.org/wiki/Marlow_Bridge – egy három nyílású, kőpilléres, merevítőtartós függőhíd megépítésének. Az előmunkálatok már 1840-ben megkezdődtek és az egész híd megépítése 9 évig tartott. Clark nem tudott mindig a helyszínen lenni ezért helyettesét Youngot bízták meg magyarországi munkálatok vezénylésével, ezt Széchenyi is elfogadta. Sajnos az építésvezető lebetegedett, így a feladattal egy másik Clarkot bíztak meg Adam Clarkot, aki csak névrokona volt T. W. Clarknak. Így a fiatal mérnök segítségével sikerült folytatni a munkálatokat.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9chenyi_l%C3%A1nch%C3%ADd

A hivatalos megnyitó 1849 november 20-án volt, a ceremóniát Haynau vezette le, de még beszédet sem tartott. A hangulat nem volt ünnepi, hiszen 6 héttel korábban végeztette ki az aradi vértanukat. A hídfőn az átadás napja november 21, mert ekkor kezdődött a vámszedés, ami azt jelentette, hogy mindenkinek fizetnie kellett aki át akart haladni a hídon.

A sors fintora, hogy a híd megálmodója, gróf Széchenyi István nem tudott elmenni a megnyitóra, mert akkorra már önként bevonult a döblingi elmegyógyintézetbe. Levélben tudatta örömét Clarkkal a megnyitóval kapcsolatban.

1899-ben, a Lánchíd átadásának 50. évfordulóján döntöttek a Széchenyi lánchíd név felvételéről. A híd pesti lábánál a Széchenyi tér, míg a budainál a Clark Ádám térbe torkollik így állítva emléket készítőinek.

A második világháborúban minden budapesti hidat felrobbantottak, ez a Lánchidat sem kímélte meg. A híd súlyos sérüléseket szenvedett. 1947 tavaszán született meg az új terv a híd újjáépítésére. A lakosság önkéntes összefogásával neki is láttak de  adományok is szép számmal érkeztek a helyreállításhoz. Az újjáépített hidat a forgalomnak 1949. november 20-án, az eredeti híd avatásának századik évfordulóján adták át.

lanchid2
A kivilágított Lánchíd jelképe Budapestnek

Napjainkban is folyamatosan ellenőrzik a híd szerkezetét, amelyen egy-egy sávos autó és gyalogos forgalom van Budapest szívében.
Turisták ezrei sétálnak át rajta naponta. Lenyügözve fotózzák a hídról a várost ami fantasztikus látványt nyújt.
Budapest jelképe lett a gyönyörű híd, ami az egyik legrégebbi, legismertebb hídunk.

Amikor átsétálunk rajta gondoljunk azokra akik megépítették, hogy mennyi emberi erő, energia, kitartás kellett ahhoz, hogy elkészülhessen ez a remekmű. Ez a mi örökségünk, gyönyörködjünk benne! A Hídember címmel készült film hűen mutatja be a történetét.

A marlow-i hídon ma is tábla jelzi a magyar lánchíddal való rokoni szálakat.

Előző cikkTeliholdba repülünk!
Következő cikkMohács legszebb pillanatai
A legnépszerűbb magyar női magazinokat terveztem és szerkesztettem a legnagyobb magyar kiadónál Budapesten, több mint húsz évig. Jelenleg Londonban élek és saját online magazinommal foglalkozom, ami a világban élő magyaroknak szól. Mindemellett létrehoztam gasztro oldalamat, a Monikamazing Food Gym-et is, ahol főleg hagyományos magyar és kontinentális finomságokat készítek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here