Pataky Attila: Körülöttem mindenki Edda-életet él!

Magyaroszág legsikeresebb rock csapata több, mint négy évtizede töretlenül a csúcson!

0
211
patakyattila

Pataky Attila minden napja be van táblázva, hiszen az Edda gőzerővel készül a közelgő fellépésére az Arénában. Magyaroszág legsikeresebb rock csapata több, mint négy évtizede töretlenül a csúcson van. Attilával rövid pihenő idejében sikerült beszélgetnem. Arra kértem mesélje el milyen is a rocker életforma.

Úgy tudom az is a sikeretek titka, hogy te nagyon tudatosan tartod kézben a banda ügyeit?

46 éve teszem a dolgomat, a zene és az együttes szolgálatában. 1974 óta töretlen erővel, hatalmas energiával hasítunk. Fellépésről-fellépésre járjuk az országot, a világot. A rock életforma mellett nincs megállás. Ehhez sok energia kell, de én 1000 százalékon, tudatosan élek bár folyamatosan időhiányban. Én rakom össze a napokat, nem hagyom, hogy felesleges dolgok zavarjanak bele, én irányítom a dolgaimat. Meg kellett tanulnom döntéseket hozni, a zenekarban is én vagyok a főnök, a szövegíró, a ,,mindenes”.

Hogyan születnek az új dalok, mi ad ihletet?

Mindent hoz az élet, és én Edda dalt írok belőle. A dalaim mind megélt élmények alapján születtek. Rengeteg rajongónk van, talán ezért is, hiszen érzik hogy ezek valóságos emlékek. Megérínti őket, így dobog az Edda-szív. A fellépéseken ez óriási érzés, a szeretet ami árad a zenekar felé, elmondhatatlan energiát ad. Csodálatos táborunk van.

eddanyito
Koncertjük 2020. március 7.-én lesz az Arénában

Hogyan tartod magad fitten, hiszen a koncertekhez rengeteg energia kell…

Igen, a mozgás nagyon fontos, hiszen a színpadon komoly állóképesség kell. A sportnak bele kell férnie az életembe, a napjaimba. Rendszeresen úszok és otthon erősítek. Arra nincs időm, hogy eljárjak valahová, így sokkal jobb ez nekem.

Egy-egy hajtós nap után hogyan pihensz?

Imádok olvasni nagyon sok minden érdekel, de főleg az ezoterikus témákat szeretem. A látható, láthatatlan párhuzamos világokról. Tudom sokan hitetlenkednek, de engem ezek a vélemények nem érdekelnek, gondoljanak amit akarnak.

A család nagyon fontos számodra, hogyan szervezitek meg a rocker életformád mellett?

A családom teljes szívvel Edda életet él. Való igaz, minden körém van szervezve. Nagy a család, nem tudok minden fontos alkalomra eljutni. Így aztán ezt úgy oldjuk meg, hogy például egyszerre tartunk 4-5 szülinapot. Ezek mindig fantasztikusan sikerülnek, igyekszünk a lehető legtöbb időt együtt lenni. Úgy is szoktam mondani, körülöttem mindenki beleérkezett az Edda-életformába.

Hogyan éled meg, hogy sokat kell utaznod?

Nagyon jól, imádok utazni, világszinten is! Rengeteget vagyok úton, egyáltalán nem fáraszt, sőt! Mindenhova elmegyünk ahová a magyar közönség hív minket. Így jutottunk el Londonba is, hiszen ott is sok magyar él. Felléptünk már távolabbi helyeken is például tavaly Kanadában az ottani magyar közönség előtt. Fergeteges bulik voltak. Lassan két éve kezdtünk el tárgyalni egy amerikai turnéról is, ami most már biztos. Fantasztikus érzés, hogy először, az egész Edda zenekar eljut idén Amerikába. Ez lesz a nagy találkozás, hiszen a zenekar már nagyon régóta vágyott rá. Boldogok vagyunk, hogy az ott élő szórványmagyarságnak is megmutathatjuk mit tudunk, hogy dalainkat a világ egyik legcsodálatosabb és legkifejezőbb nyelvén, magyarul adhatjuk elő olyan messze a hazánktól.

A magánéletben feleségem, Orsi szervezi meg hogy merre, hova menjünk pihenni. Csodálatos helyeken jártunk már. Persze ilyenkor is rengeteget olvasok, ez nekem a tökéletes kikapcsolódás.

Köszönöm a beszélgetést és várjuk az újabb Edda híreket!

VÁLTOZÁS !!!

Időközben jött a hír!
Kedves USA-ban élő Rajongóink/Közönségünk!
Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy a nemzetközi szinten kialakult koronvírus fertőzései miatt az amerikai kormány az Európai országokból beutazási tilalmat rendelt el 30 napig, így sajnos a 2020. március-áprilisára tervezett 3 állomásos turné: Daytona Beach, Los Angeles és San Francisco-i EDDA Művek koncert egyszerre elhalasztásra kerülnek későbbi időpontra. Az új dátumokról hamarosan értesítünk benneteket!

Köszönjük a megértéseteket:
EDDA Művek és a Management

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here