Pató Pál effektus – Hagyj fel a halogatással!

Az álmodozás az élet megrontója!

0
350
halogatasnyito

Talán, majd ha lesz elég időm, egyszer majd ha megengedhetem magamnak, ha megnyerem a lottót biztosan, na majd akkor… és még sorolhatnám, mi minden ötlik fel a halogatókban. Mindig várnak a megfelelő pillanatra, amely sajnos sosem jön el.

Mindannyian tudjuk milyen az, amikor várni kell valamire. Előző cikkemben írtam is a türelemről. A türelmes kivárás nem azonos a halogatással. Aki halogat, az nem várakozik, hanem tulajdonképpen elszalasztja a lehetőségeit a passzivitásával. Mindig valami feltételhez kapcsolja a dolgok elkezdését. Így azok mindig egyre távolabbra mutatnak a megvalósulást illetően.

Sokszor a halogató típus úgy képzeli el, hogyha lesz valamiféle eszköz már a kezében, akkor tud majd belevágni a tervébe. Addig csak halogat, elodáz és nemigen gondolkodik róla. Ha megkérded, legtöbbjük csak a vállát vonogatja és visszakérdez például: -mikor?, vagy: – tudod mennyire elfoglalt vagyok, semmi időm sincsen, vagy: pénz nélkül hogyan lehetne ezt megvalósítani. Ha a fejedben megvannak a tervek és ez boldoggá tesz, akkor ne csak álmodozz róluk, nem szabad megrekedni a szendergés szintjén, hiszen ez sehova nem vezet.

Senki nem állítja, hogy pénz nélkül minden megoldható, de az már lehet a terv része, hogy hogyan lehetne több pénzt szerezni? A legtöbb tervhez anyagi alap is kell, ezt már jóval a terv beindítása előtt ki kell találni, hogy honnan lesz rá elég pénz. Spórolással vagy extra munkaórákkal? A lényeg az, hogy elinduljon valami és lassan a mindennapok része legyen. Ha nincsen elég időd, akkor azt is ki kell találnod, mikor lesz extra szabadidő a céljaid megvalósításához. Akkor kezd a terv működni, amikor feltérképezed a lehetőségeidet, kitalálod a lépéseidet és elkezdesz dolgozni rajta. Aktivizáld magad és tevékenykedj azon, ami el kezdi segíteni terveid megvalósulását.

 

utkereso

Sokan azért is halogatnak mert ezt látták gyermekkorukban otthon, vagy a szüleik lebeszélték őket a dolgokról: … hiszen fiam ez lehetetlen, tudod mennyi pénz, idő és kitartás kell ehhez? És igen, főleg rengeteg kitartás, akarás és szorgalom kell a dolgok megvalósításához. Sokszor az anyagi lehetőségek fellendülnek ha egy jó ügyön dolgozol. Akár egy támogató vagy akár több pénzkereseti lehetőség formájában. Bármi lehet, de tényleg BÁRMI! De ha el sem kezded, ha halogatsz, ha ej ráérünk arra még…. na abból semmi nem lesz. Gyorsan elszaladnak a napok, a hetek, az évek… aztán szépen lassan a terv is feledésbe merül.

Az emberek zöme halogató, nem mernek belevágni terveikbe. Sokszor lustaságból, vagy egyszerűen az önsajnálat miatt. A sikeres embereket látva elbizonytalanodnak, mert nem éreznek annyi erőt magukban, hogy ők is eljussanak oda ahová szeretnének.
Te ne legyél halogató, ismerd fel a rossz mintákat és változtass rajta! Semmi sem felesleges és mindenen lehet változtatni. Következetes és kitartó hozzáállással az életben nagy csodák lehetségesek. Fontos, hogy tudd, a sikeres emberek is elkezdték valahol, és bizony gyakran teljesen reménytelen helyzetből valósították meg álmaikat.
Ne hezitáljunk, legyünk bátrak és váltsuk valóra álmainkat!
https://www.libri.hu/konyv/petr_ludwig.vege-a-halogatasnak.html

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here