Rachel Weisz büszke magyar gyökereire

Az Oscar-díjas színésznőt láthattuk Szabó István filmjében is!

0
833
Rachel_Weisz

A hollywoodi rendezők hiába kérték már többször, hogy angolosítsa meg a nevét – szerintük jobban hangzana a filmiparban – de mindhiába hiszen, Rachel magyar származású édesapja tiszteletére viseli így a családnevét.

Londonban született, 1970-ben. Szülei mindketten a náci üldöztetés elől menekültek el hazájukból Nagy-Britanniába. Édesanyja, Edit osztrák származású míg édesapja, György magyar, és Budapestről vándorolt ki. A papa elismert feltaláló volt így tudta drága iskolákban taníttatni lányait. Rachelnek van egy lánytestvére, Minnie.

Rachel_Weisz_nyito

Több viharos magániskolai év után befejezte középiskoláit és a Cambridge egyetemre kezdett járni. Egyetemi évei alatt a színjátszókörben hamar kiderült róla, hogy mennyire tehetséges. Ezért meghívták egy világhírű színházi fesztiválra, így kezdődött színházi karrierje. Ezután pár év színpadi szereplés következett, majd Ewan McGregorral egy sorozatban játszottak együtt. Ekkortájt Hollywood felfigyelt rá.

14 évesen passzolta el első szereplését amiben Richard Gere-rel játszott volna. Édesapja sokáig ellenezte Rachel színészi ambícióit, távol akarta tartani, de Hollywood megvárta. Szerepei mind a magasba repítették, így az Elszánt diplomatában nyújtott alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjat is kapott.

Szülei mindketten holocaust túlélők, Rachel számtalan a témával foglalkozó filmben szerepelt már, mélyen élnek benne szülei gyökerei. Hiteles játékát mindig elismerés övezi. A Napfény íze című, Szabó István által rendezett filmben is játszott Sors Gréta szerepében.

De nem csak valós, komoly témájú filmekben remekel. Sokoldalúságát muatatja, hogy a Múmia című film tette igazán világhírűvé. A kalandfilmekben megismerhettük humoros oldalát is. Játszott már démonvadászt, a Láncreakcióban Keanu Reeves olalán megmutatta hogy, az akciófilmek világa sem áll tőle távol.

Daniel Craig (50) – alias James Bond – a második férje a színésznőnek 2011-ben szűk családikörben mondták ki a boldogító igent, és 2018-ban született meg első közös kislányuk. A 48 éves színésznőnek van már egy gyermeke előző házasságából. A 12 éves Henry, édesapja az amerika filmrendező Darren Aronofsky. Craignek is van egy 26 éves lánya előző kapcsolatából. A pár kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban él, botrányok és pletykák nélkül.

Daniel-Craig-és-Rachel-Weisz

Rachel Weisz büszke származásásra, és a példaképe Houdini, a híres magyar szabadulóművész akinek az eredeti neve szintén Weiss. Rachel titokban azt remélte hátha rokoni szálak fűzik őket össze.
Magyarország EU-ba belépésekor – 2004-ben – ő is hivatalos volt, mint magyar érdekeltség a londoni brit külügyminisztériumban a beiktatási ceremóniára.

Ismerd meg jobban Rachel Weiszt, nézd meg filmjeit, mind fantasztikusan jó.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here