Sárgabarackos gombóc mákba hempergetve

Egyszerű és finom

0
315
makosbarackgomboc

Generációk óta nagy kedvenc ez a remek őszi finomság! Igazi tradicionális magyar édesség akár egy finom laktató tányér leves mellé második fogásként is elkészíthetjük. Ha nincs sárgabarackunk lehet szilvával is elkészíteni. A gombóc tésztájából készül hagyományosan a nudli is. Lássunk is hozzá …

Hozzávalók:
6-7 darab közepes krumpli 
sima liszt
csipet só
cukrozott mák
6-8 darab sárgabarack
fahéj és kristálycukor ízlés szerint.

A krumplikat héjjastól puhára főzzük. Ha már kihült megpucoljuk és simára paszírozzuk krumplinyomó segítségével. Picit sót adunk a masszához és annyi lisztet hogy simán gyúrható legyen és ne ragadjon. Gömböket tépkedjünk belőle kb. 8 dekásakat.

sargabarckosszilvasnudlisnudlikcsak

Lisztezett deszkán dolgozzunk tovább. Kilapogatjuk kör alakúra és a megmosott, kimagozott, felezett, barackot ráhelyezzük. A magházat fahéjas cukorra töltjük meg. A tésztát ezután ráhajtogatjuk és óvatosan gombóc alakúra formázzuk. Forrásban lévő vízben plusz 3 percig főzzük miután feljöttek a felszínre. Szűrővel kiszedegetjük őket és a cukrozott mákba forgatjuk hirtelen. Óvatosan együk, mert forró!

Jóétvágyat hozzá, Monikamazing Food Gym

https://www.instagram.com/monikamazing/

Következő cikkCsak 9 magyar kutyafajta van a világon!
A legnépszerűbb magyar női magazinokat terveztem és szerkesztettem a legnagyobb magyar kiadónál Budapesten, több mint húsz évig. Jelenleg Londonban élek és saját online magazinommal foglalkozom, ami a világban élő magyaroknak szól. Mindemellett létrehoztam gasztro oldalamat, a Monikamazing Food Gym-et is, ahol főleg hagyományos magyar és kontinentális finomságokat készítek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here