Taormina, az örök szerelem szigete – ahogy én látom…

Bakancslista tipp!

0
282
taormina

Aki nem járt még Szicílián annak mindenképpen javasolom, hogy vegye fel a bakancslistájára. Egy varázslatosan elbűvülő sziget, ami természetesen áprilistól október végig hemzseg a túristáktól. Sokan azt hiszik, hogy a maffia miatt ez a hely veszélyes  de természetesen ez nincs igaz. Bizonyára létezik a maffia, de mi látogatók mindebből semmit sem látunk. Teljes biztonság van mindenfelé és virágzik a turistabiznisz.

taorminalepcso

Az Ionian tenger kristálytiszta vízű strandjai apró kavicsos és homokos partokban váltakoznak. A nagyobb városok pár óra alatt elérhetőek Taormináról, Palermo körülbelül 3 órányi utazásra van. Remek a sziget tömegközlekedése és busszal minden megközelíthető.
Az antik világ emlékei láthatóak mindenfelé, így számos régészeti lelet az Unesco kulturális világörökség része.

etna
A szigeten aktívan működő Etna vulkán is része ennek a különleges világnak, ami a túristák ezreit vonzza ide. Az Etnára is szerveznek kirándulást, természetesen a nem veszélyes oldalára viszik fel a túristákat. A legtöbb szálloda Taorminán a Tauro hegyen van,amiről elképesztő panoráma tárul elénk. Innen néha szabad szemmel is látható a lávafolyam éjszakánként, nappal pedig a különlegesen füstölgő kráter csúcsa, bár legtöbbször sajnos felhők takarják el.

isolabella
Taormina híres a görög színházról, az Isola Belláról, zegzugos sikátoros utcáiról, a Castelmoláról, gasztrokultúrájáról és, hogy egész évben hemzseg a város az esküvőktől.

piciauto
Mindenképpen érdemes ellátogatni Messinába, Palermóba, Agrigentóba, Siracrusába, Cefaluba, Giarni Naxosba és még sorolhatnám… ha egy hétnél kevesebb időt töltesz ott, akkor az a bőség zavara lesz.

part
Hatalmas élmény ha belegondolunk, hogy biztonságos távolságból láthatunk egy működő vulkánt, átlátszóan tiszta tengerben úszhatunk együtt a halakkal. Speciális finomságokat ehetünk és ihatunk, olyan ízeket kóstolhatunk amit sehol máshol nem, és nem utolsó sorban élvezhetjük a szikrázó napsütés ami minden nap ugyanolyan a nyaralószezon alatt.

cannoli
A szicilia emberek nagyon vendégszeretőek, türelmesen viselik a turisták áradatát és mindent megtesznek azért, hogy jól érezzük magunkat.

Amennyiben kedvet kaptál Szicíliában nyaralni és ezalatt egy főzőtanfolyamon is részt vennél, akkor várom emailedet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here