Te elhiszed 2020-at? Pedig megtörtént!

Egy szellem év volt, ami végig rémisztgetett minket!

0
162

Idén nem írtam semmit erről az évről, nem fűztem hozzá semmit. Jaj pedig de meg tettem volna én is elhiheted, de a belsőhang visszahúzott. Szóval így bölcselkedő kritizálás nélkül haladtam végig, amit nem bánok egy percig sem.

De most itt az évVÉGE!

Úgy éreztem, hogy idén, nagyon meg voltak osztva az emberek, minden vagy igen vagy nem lett, alig volt is-is. Sok felesleges vita, belemenések, bizonytalanság és félelem ment végig a hónapokon.

Egy szellem év volt, ami végig rémisztgetett minket!

De megmondom, hogy én mit tapasztaltam 2020-ban, hiszen a Covid se ma jött le a falvédőről, mint ahogyan mi sem.
Mivel én már jó pár évvel ezelőtt kiléptem a komfort zónámból – nem kicsit – /szépen sorjában feladtam addigi életemet és elköltöztem Magyarországról Angliába,/ kellett egy ,,kis” idő amíg megtanultam kezelni ezt az új helyzetet akkoriban. De mert fejben meg volt a kép, szépen lassan – úgy kb. 3 év alatt – bele is döccentem az új kerékvágásba. /Aki kezdtek már külföldön új életet azok pontosan tudják, mi minden kell ehhez valójában./

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy az új élet kezdéséhez nagy rugalmasság kell, csak úgy, mint a Covid helyzethez, az is hasonló számomra, mert hozzá kell szokni, vele együtt kell élni. Lehet ez is évekbe fog telleni, ezért látok ebben némi párhuzamot.
Nem akarok senkit sem megkritizálni sem megbántani, és az sem baj ha nem értünk egyetünk. Csak egyetlen egy dolgot mondanék ami szerintem fontos lenne manapság, azt hogy mindenkinek el kellene kezdenie gondolkodni.

Erre az évre nagyon igaz: a FÉLelem rossz tanácsadó!

Ömlik ránk az információ, de mivel nem tudjuk megszűrni, nem is tudunk bennük eligazodni, mert már nem ismerjük a valóságot. Manapság amikor a tények sem tűnnek igaznak és már a kérdések is megosztóak, korunk legnagyobb kihívása lett tisztánlátni és saját ítélőképességünkre hagyatkozni.

Az írott szónak nagy a hatalma, fontos érezni a súlyát és azt, hogy milyen alapon beszélünk bele mások életébe, mert az befolyásolható – ez nagy felelősség.
Ebben az évben, mint hiteles újságíró folyamatosan arra gondoltam, mit is lehetne hozzátenni, mert a hangulatkeltés semmiképpen nem jó.
Ezért önként, összekötött csőrrel a kanapéról követtem a világ és kishazám csatározásait.

Tudod mit vettem észre, hogy most az elcsépelt mondatok lettek a legkomolyabb útmutatók ebben a torz és elvarázsolt kastély világban, amikre igenis érdemes odafigyelni.

Figyeld csak meg:
Törődj többet magaddal! Ha egészség van minden van! Fűben fában az orvosság!
Az vagy amit megeszel! – ez vonatkozik a szellemi táplálékra is!
Lassan járj tovább érsz! Ki mint vet, úgy arat! A boldogság a legfontosabb!
Hit, remény és szeretet! Bátraké a szerencse! A félelem rossz tanácsadó!
Élni és élni hagyni! Madarat tolláról, embert barátjáról. Bajban ismerszik meg az ember… és még sorolhatnám.

Valóban a legjobb tanácsnak az tűnt, hogy foglalkozz magaddal 2020-ban.

Neked hogyan halad az életed, őszintén…  remélem te is belevágtál vagy még mindig csüngsz a híreken, és próbálod kibogózni hogy ki mit mond, hogy lenne jobb neked, tényleg ettől függesz?

Ebben az éveben elkezdtem egy pár új dolgot is csinálni. Újabban festek és kreatívkodok. Sokkal többet írok, rengeteget fotózok, kertészkedek és ,,profi szakács” lettem – sokszor keresnek meg főzős tévéműsorokhoz innen is gondolom. Elkezdtem egészségesebben élni, értem ezalatt a tudatos táplálkozást és a rendszeres testedzést is.

A lényeg: Tudatosodom. Felébredtem. Fontosabb lettem önmagamnak és most ebben az évben időm is lett ahhoz hogy még jobbá válhassak.

Azt is eldöntöttem, hogy csakis olyan embereket hallgatok meg ezentúl, akikben hiszek. Hogy ezt honnan tudom? Hát egyszerűen: érzem!
Így is tettem, kikapcsoltam minden más felesleges locsogást, nincs rá szükség.

A világ egyféleképpen változhat. Csak, ha mi emberek egyesével másképpen kezdünk el benne gondolkodni. Amikor majd a szeretet lesz a kommunikáció nyelve. Na ez is egy közhely, és mennyire igaz! Amikor majd azt adjuk másoknak, amit mi is elfogadnánk, akkor talán elkezdődhet valami. Sokan még mindig nem értik, hogy a pofon körbe jár. Vegyük komolyan amit beszélünk és főleg amit csinálunk!

Vágj bele egy új életbe 2021-ben, amiben te döntesz magadról, mert ehhez is jogod van!

Ne félj, mert semmi nem lesz jobb attól, sőt! Gondolkodj és hallgass az ösztöneidre.
Építs egy tervet magadnak amibe senkit se engedj beleszólni! Biztosan neked is van egy régi álmod ami megvalósításra vár, legyen most az a legfontosabb. Sokaknak már sikerült, fókuszálj magadra. Te is merd követni saját magadat, az a legjobb útmutató, hiszen ki tudhatja jobban mi a jó neked, mint te magad.

Kezdj el okosodni, hiszen mikor ha nem most! A butaságért mindig nagyobb árat kell fizetni – gondolkodj el ezen.

Szerencsére rátaláltam egy pár emberre akiket szívesen hallgatok mostanában, akiknek elhiszem amit mondanak, ők hozták el nekem az igazi lényeget, erre a szívből jövő igazmondásukra volt szükségem.

Géczy Gábor, a Magfalva alapítója. A fizikus-professzor fantasztikus, szókimondó, olykor több órás előadásaiban érthetővé tette számomra, mi az élet forrása, a természet rendje, ahogyan ő megfogalmazza azzal minden a helyére kerülthet egyszerűen.

Dr. Csernus Imre pszichiáter, számomra egy frissítő ebben a szédítően értelem szomjas világban. Vele a legkönnyebb nevetve megismerni magunkat és motiválódni. Ő az egyik legjobb vezető lehet, ha tényleg változtatni akarsz.

Balogh Béla, az egyik leghitelesebb spiritiszta-mérnök szakember, aki ráviágít a természet összefüggéseire, és arra, hogy hol vesztettük el a fonalat térben és időben: egyik ámulatból a másikba esel ha őt hallgatod, tévhitek eloszlatója.

Golenya Ágnes, a tapasztalt írónő, akivel sok hihetetlen dolgok történt mármeg, amikre semmilyen magyarázat nincs. Szaktudásásval mégsem képes senki szembeszállni és vitatkozni, lenyügöző eszmefuttatásai a világrend törvényeiről adnak logikus választ.

Kajdi Csaba azaz Cyla, aki fényt, humort vitt a mindennapokba, minden élőjét megnéztem, imádom. Régebben nem ismertem őt, de nagyon megszerettem őszinte, intelligens hozzáállásáért az élet dolgihoz. Minden amit mond eredeti, hiteles és szórakoztató, felvídította a napjaimat sziporkázó gondolataival.

Köszönöm nekik az időt amit 2020-ban velük tölthettem és sok sikert kívánok nekik a jövőben is.

Röviden így telt el ez az év nekem, sok zenehallgatással, filmmekkel, saját alkotások elkészítésével, interjúk megírásával, tanulással… elég gyorsan elszaladt.

Sok mindent nem fogadok meg jövőre sem csak azt amit mindig, hogy ezután is hallgatok a megérzéseimre és követem a saját utamat amerre a sorsom vezet.

Az életben úgy is csak egy dolog biztos a VÁLTOZÁS, na tessék már megint egy közhely…

Kiváncsian várom az új évet azaz, 2021-et és ezzel a klippel kivánok mindenkinek gondolatébresztő és terveket szövögető boldog új évet!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here