Szerinted mi a legdrágább dolog a világon?

Akár mennyi pénzed lehet, akkor sem tudod megvásárolni!

0
475
idonyitoujuj

Mindkét édesszülőm most töltötte be a hetvenhatodik évét. Fiatalosak, egészségesek, haladnak a korral, interneteznek is. Mindketten megdöbbentek milyen gyorsan elrobogtak az évek. Hiszen nem is érzik magukat öregnek, pedig közelebb vannak már a nyolcvanhoz.  Érdemes meghallgatni az idősebbek tanácsait hogyan éreznek, amikor megint eltelt egy év…

A legtöbb motivátor sokat beszél arról, hogy mennyire fontos, hogy jól használjuk ki az időnket. Szerintem erre évekig fittyet sem hányunk. Egész egyszerűen amíg az ember fiatal végig sem gondolja, hogy egyszer öreg is lesz, az olyan távoli dolog tűnik.

Mikor kezdődik vajon a tudatos gondolkodás az időnkről?

Mikor kezdjük el végiggondolni vagy érezni, hogy most már erre vagy arra nem szánunk több időt, mert felesleges? Nagyon sokan élnek vagy éltek abban a rendszerben, hogy mindent meg KELL csinálni. Gondolok itt arra, hogy dolgozni kell menni, gyerekek, család, mindenféle logisztikai megoldás napi, heti szinten, anyagi problémák – ezek a mindennapok. Az évek úgy telnek el, hogy szinte végig sem gondoljuk mennyi időnk megy bele. Persze, hogy el kell látnunk a kötelezettségeinket, de valahol magunkra is kellene gondolnunk.

idoillusztrácio
Vedd észre a pillanatokban az élet gyönyörűségeit!

Hogyan teremts magadnak időt a szürke hétköznapokban?

A mindennapok felőrlik az ember energiáit, belefásul, beletörődik és csak csinálja monoton megszokásból rutinosan. Vannak azonban pillanatok, amikor szembejön veled egy érdekes cikk vagy klipp és igen ráeszmélsz, hogy talán neked is el kell gondolkodnod, hogyan tovább? Mindig így akarsz élni ebben a mókuskerékben? Sokan nem is érzik magukat megbecsülve munkahelyükön, pedig már mennyi évet lehúztak ott. Hát bizony azokat az éveket a fizetésseddel vették meg tőled és te mégcsak elégedett sem vagy….

Legyél fontos önmagadnak!

Szerintem ez körülbelül a 40-es éveik felé realizálódik az emberekben, hogy valamit kezdeni kellene az életükkel, mert rohan az idő. A mindennapok mellett el lehet kezdeni építeni egy másik életet, a jövőt. Ha már ráeszméltél, hogy az időd mennyire fontos neked és hogy TE önmagadnak is fontos vagy, akkor kezd magad előtérbe helyezni dolgokkal szemben.

Szakíts időt magadra!

Egyszer volt egy álmod még fiatalabb korodban? Mi volt az? Talán gondold végig újra, hátha eljött az ideje, hogy belekezdj, hiszen az álmok megvalósulhatnak. Ahogy mondják, amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod csinálni. Ilyenkor már szembejön veled minden pozitív segítség, hiszen te magad félreálltál az utadból és elindulhatsz végre.

Volt egy álmod? Talán itt az ideje, hogy megvalósíts.

Ezért fontos, hogy elkezd fejleszteni magad, tanulj és olvass napi szinten. Rendszeresen csinálj például egy hobbit, ami mindig is érdekelt de nem szántál rá időt. A mozgás, testedzés is nagymértékben segít céljaid elérésében, hiszen olyan hormonokat termel amitől boldogabbnak érzed majd magad.

Használd ki az idődet hasznosan, ne halogass semmit ha van egy terved, kezdj bele. Mi történhet? Ha nem sikerül legfeljebb újra gondolod és belevágsz mégegyszer. Ne feledd minden probléma megtanít valamire és te biztosan megtudod oldani a helyzeteidet.

Ne várd a csodát, élj a mindennapokban. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ábrándozz, ne vesztegesd az idődet, mert nem tudhatod mennyid van. Mindig MOST van! Sohasem késő belekezdeni egy olyan életbe amire igazán vágysz, ne érezd hogy már túl késő. Ne maradj le az életedről, keresd meg a boldogságod és tedd szinessé és élvetessé minden pillanatát! Csak rajtad múlik!

Ezért a legdrágább dolog a Földön az idő! Becsüld meg jól!

Boldog újjászületésnapot! Kívánom hogy ez sikerüljön mindenkinek aki erre vágyik.

ajandék
Az élet egy ajándék, élvezd minden percét!

Egy kis ajándék nektek, Balogh Béla: A tudatalatti 10 parancsolata hanganyag segíthet abban, hogy a gondolataidat átformálva erőre kapj és tudj tenni az álmaid megvalósulásáért. Napi szinten érdemes hallgatni, gyönyörű zevei aláfestéssel ez egy fantasztikus kincs!
A 6. Az ideális társ bevonzása, csak akkor hallgasd meg ha azt is szeretnéd bevonzani!

Előző cikkTéli hagyma leves
Következő cikkKáposztás cvekedli
A legnépszerűbb magyar női magazinokat terveztem és szerkesztettem a legnagyobb magyar kiadónál Budapesten, több mint húsz évig. Jelenleg Londonban élek és saját online magazinommal foglalkozom, ami a világban élő magyaroknak szól. Mindemellett létrehoztam gasztro oldalamat, a Monikamazing Food Gym-et is, ahol főleg hagyományos magyar és kontinentális finomságokat készítek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here