Türelem rózsát terem, te tudsz várni?

Mindenre meg van az időnk az életben, aminek meg kell történnie meg is fog!

0
347
Turelem rozsat teremt, te birsz varni

Életünk ciklusai különbőző idősávokon mozognak. Minden esetben ad valami lehetőséget akkor is, ha gyorsan telik és akkor is ha lassan. Erre mondjuk, hogy az idő nekünk dolgozik. És ez pontosan így is van, csak sajnos néha nehezen értjük meg miért kell annyit várni, ilyenkor van szükségünk leginkább a türelemre…

Minden egyes dolgunk az idő ösvényén halad. Olyan ez mint egy erdő. Néha látjuk a kijelölt utat, néha csak a sötétben keresgéljük. Értelemszerűen egyes dolgokban gyorsan haladunk előre, egyes esetekben pedig iszonyatosan lassan telik az idő. Főleg a nehéz helyzetben ketyeg lassan az óra, feszült várakozás, idegtépő nappalok és éjszakák váltják egymást. Bezzeg a legszebb napjaink, imádott pillanataink elillannak egy szempillantás alatt. Érthetetlen rejtély ez mind. Tegnap még gyerekek voltunk tisztán emlékszem rá, most meg már őszül a hajam. Hova lett a köztes idő? Miért van az, hogy gyermekkorunkban olyan lassan teltek a hónapok és a felnőtt világban minden hipersebességre kapcsolt. Tíz év úgy röppen el, mintha tegnap kezdtük volna. Szinte mindannyian ismerjük ezt az érzést.

turelem1

Számtatalan esetben van szükségünk a TÜRELEMRE. A türelem nem más mint önuralom, nyugalmunk megőrzése mind lelkileg, mint fizikailag. Ha olyan időt élünk éppen meg amikor a dolgok lassan alakulnak akkor ez fokozottan igaz, nagy erőpróba. Türelem rózsát terem, vagy lassan járj tovább érsz… és még sorolhatnám. Ezek bizony nagyon bölcs tanácsok. Hiszen ha kapkodunk, siettetni akarjuk a dolgokat valószínűleg nem vesszük észre a hibákat, és esetleg sokkal rosszabb helyzetbe hozzuk magunkat, mintha tovább várnánk türelemmel míg az ügy kiforrja magát.

Nem véletlen tehát, hogy ha valami lassan alakul annak oka van. Ebben a szakaszban általában változás előtt is állunk. Mintha időzsilipbe kerültünk volna. Az egyik ajtó már csukodik be és a másik még nem nyilt ki – kicsit kell a zsilipben tartózkodnunk  -képletesen mondva a két csukott ajtó között beragadva, hogy zökkenőmentesen állhassunk át a következő életciklusunkra. Hosszú hónapok is eltelhetnek aggodalommal, feszültséggel, úgy érezzük sok minden múlik ezen, na ilyenkor kell a türelem, hogy tiszta fejjel várjuk a dolgokat. A hosszú várakozás nem azt jelenti, hogy valami rossz dolog fog történni. Maradjunk pozitívak!

turelem2

Legcélszerűbb, ha valami egész mással kezdünk el foglalkozni ez idő alatt, tereljük el a figyelmünket így gyorsabban telik a várakozás. Kezdjünk bele valamibe amiből akár hobbi is lehet vagy adjuk tanulásra a fejünket. Menjünk gyakrabban emberek közé, társaságba. Teljen az időnk hasznosan ez idő alatt is.

Mindig minden jó időben történik az életünkben, még akkor is, ha ezt éppen akkor nem így látjuk. Visszanézve mindig megértjük persze, hogy a dolgok pont a megfelelő időben történtek velünk, hiszen mindenre megvan az időnk az életben, aminek meg kell történnie meg is fog! Legyünk nyugodtak, türelmesek, élvezzünk ki minden pillanatot, még akkor is ha az nehéz. Ne siettesük az időt, de használjuk ki helyesen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here